Domovská stránka > J > Jak Přehrát Blu Ray Disk Na Pc?

Jak přehrát Blu ray disk na PC?

Přehrávání disků DVD nebo Blu Ray

K přehrávání filmů na discích DVD/Blu Ray je nutné použít aplikaci Windows DVD Player (nepodporuje přehrávání disků Blu-ray) nebo aplikaci jiného výrobce.

Přečtěte si více

Související článek

Proč se mi nezobrazuje flash disk?

Po otevření okna Správa počítače vyberte v nabídce vlevo položku Úložiště / Správa disků. Disk, který není zobrazen, můžete vyhledat tak, že na něj kliknete pravým tlačítkem myši a vyberete možnost Importovat cizí disky.

Na čem přehrát DVD?

Pokud máte na počítači nainstalovaný disk DVD a kompatibilní dekodér, můžete pomocí programu Windows Media Player přehrávat disky DVD-Video – to je typ disku DVD, na kterém jsou distribuované filmy.
Když to vezmeme v úvahu, co je to blu ray přehrávač?
Blu-ray přehrávač funguje podobně jako klasický DVD přehrávač. Používá však modernější modrý laser, který dokáže přečíst mnohem hustěji zapsaná data. Právě díky tomu se na Blu-ray disky, přestože jsou k nerozeznání od DVD, vejde až pětkrát více informací. Konkrétně až 25 GB dat na jednu vrstvu.

Jak spustit DVD ve Windows 10?

Pokud chcete přehrávat disky DVD ve Windows 10, přejděte do obchodu Microsoft Store a kupte si aplikaci Windows Přehrávač DVD nebo jinou aplikaci, která přehrává disky DVD. Dostupné jsou i bezplatné DVD přehrávače.
Jak přehrát DVD na televizi?
Stolní DVD přehrávač je běžným zařízením s jasným účelem – přehrávat filmy na DVD discích. K televizi se připojuje nejčastěji pomocí HDMI, k dispozici ale bývá i SCART určený pro starší televize.

Související článek

Co dělat když mám plný disk?

Klepnutím na tlačítko Start otevřete nástroj Vyčištění disku. Pokud do vyhledávacího pole zadáte příkaz Vyčištění disku, vyberte ze seznamu výsledků položku Vyčištění disku. Vyberte jednotku, kterou chcete vyčistit, a poté zvolte OK.

A proč mi nejde přehrát dvd?

Ve výchozím nastavení Win10 nejde DVD-čko přehrát. Je nutné doinstalování aplikace, která vám toto umožní. K dispozici je speciální Microsoft apka Přehrávání DVD, ale ta je zdarma jen ve zkušební verzi, plná stojí cca 400kč a to si asi nikdo nebude platit, když je možné si „dývko" pustit v zdarma dostupné aplikaci.
A další otázka, kolik stojí dvd přehrávač?
Nejlepší DVD a Blu-ray přehrávače na trhu podle mě
Název produktuCena (od)
1.Sony UBP-X700B (5 / 5)6000 Kč
2.Panasonic DP-UB820EGK (5 / 5)11350Kč
3.LG BP450 (4,9 / 5)2000 Kč
4.Sony UBP-X800M2 (4,8 / 5)9000 Kč
2 další řádky

Jak funguje Blu-ray?

Blu-ray disk má stejné fyzické parametry jako CD či DVD (12 či 8 cm v průměru a tloušťka 1,2 mm), ale rozdíl oproti starším kamarádům tkví v modrém laseru: zatímco červená laserová dioda u běžných CD či DVD přehrávačů využívá laser o vlnové délce 650 nanometrů, modrý laser u Blu-ray přehrávače má pouze 405 nanometrů.
Když to vezmeme v úvahu, jakou kapacitu má blu-ray disk?
Disky umožňují záznam dat s celkovou kapacitou až 25 GB u jednovrstvého disku, 50 GB u dvouvrstvého disku až po 100 GB u oboustranné dvouvrstvé varianty. Díky umístění záznamu 0,1 mm pod povrch je možné vyrobit hybridní disk s DVD i Blu-ray záznamem na jedné straně disku.

Proč koupit Blu-ray?

Proč si Blu-ray koupit

Blu-ray vyhrál válku HD formátů a tak je naprosto jasné, jaký formát filmů ve vysokém rozlišení se prosadí. Blu-ray nabízí snadnou a rychlou cestu, kterak dostat filmy ve vysokém rozlišení do vašeho televizoru.

By Ithaman

Similar articles

Jak udělat cistou instalací macOS? :: Kolik stojí DVD přehrávač?
Užitečné odkazy