Domovská stránka > P > Proč Rozdělit Disk?

Proč rozdělit disk?

Jeden oddíl nestačí

Další důvod k vytváření dalších diskových oddílů (a je to zároveň důvod, proč máme i my rozdělen disk na víc oddílů) je ten, že potřebujeme kvůli zálohování od sebe oddělit soubory operačního systému a námi vytvořená data.

Přečtěte si více

Související článek

Proč mi nejde stahovat aplikace z App Store?

Pokud máte silné wi-fi nebo mobilní datové připojení, je třeba si dát pozor na několik věcí.

Jak promazat disk C?

Odstranění dočasných souborů:
  1. Do vyhledávacího pole na hlavním panelu zadejte vyčištění disku a v seznamu výsledků pak vyberte Vyčištění disku.
  2. Vyberte jednotku, kterou chcete vyčistit, a pak vyberte OK.
  3. V části Soubory, které budou odstraněny vyberte typy souborů, které chcete odstranit.
  4. Vyberte OK.
Jak optimalizovat disk?
Optimalizace disků
  1. V hlavním okně aplikace Norton dvakrát klikněte na položku Výkon a poté klikněte na možnost Optimalizovat disk.
  2. Po dokončení činnosti klikněte na tlačítko Zavřít.

Můžete se také zeptat, jak dlouho trvá defragmentace disku?

V okně Defragmentace disku vyberte disk, který chcete defragmentovat. Klikněte na tlačítko Defragmentovat. Proces defragmentace může trvat několik minut (v závislosti na velikosti disku).
Následně, jak přiřadit nepřiřazený disk?
Abychom mohli navýšit kapacitu systémového oddílu C, tak nejdříve musíme na fyzickém disku mít nějaký nepřiřazený prostor. Ten můžeme získat tak, že zmenšíme nebo zcela odstraníme oddíl Nový svazek (D:). Klikneme tedy na tento oddíl pravým tlačítkem myši a z kontextové nabídky vybereme možnost "Odstranit svazek".

Související článek

Proč se mi nezobrazuje flash disk?

Po otevření okna Správa počítače vyberte v nabídce vlevo položku Úložiště / Správa disků. Disk, který není zobrazen, můžete vyhledat tak, že na něj kliknete pravým tlačítkem myši a vyberete možnost Importovat cizí disky.

Navíc, jak přiřadit pismeno disku?

Ve Windows 8.1 nebo Windows 10 klikněte pravým tlačítkem myši na tlačítko »Start« a vyberte možnost »Správa disků«. V okně Správa disků vidíte všechny připojené disky. Vyberte disk jehož písmeno jednotky chcete změnit, klikněte na něj pravým tlačítkem a vyberte volbu »Změnit písmeno jednotky a cestu«.
Jak nainstalovat nový disk?
Rozhraní SATA má jednoduché klíčované kabely, tzn. dají se k disku a základní desce připojit pouze jedním způsobem. Dalším krokem tedy je připojení jednoho konce kabelu SATA k pevnému disku a druhého konce kabelu SATA k základní desce. A máte napůl hotovo.

Jak spustit SSD disk?

SATA SSD: Který z nich je vhodný pro váš počítač . Po připojení disku SSD k počítači musíte kliknutím pravým tlačítkem přejít na Správa disků Tento počítač nebo Můj počítač vybrat Spravovat a inicializujte disk na MBR (pokud je váš počítač starý). Dále se podívejte, jak nainstalovat SSD do PC.
Jak spravne nastavit SSD disk?
Nastavení ssd disku v biosu. Klikněte na kategorii Integrated Peripherals. U záložky OnChip SATA Type změňte nastavení z Native IDE na AHCI. To by mělo stačit – přepnout z IDE na AHCI.

Proč se nezobrazuje SSD disk?

Tento problém lze vyřešit přechodem do nástroje Spravovat prostory úložišť a odebráním jednotky z fondu úložišť, který převzal vlastnictví jednotky. Zdroje doplňující informace o pevných discích a Diskech SSD na naší stránce podpory.

By Ninnette Walpole

Similar articles

Jak spustit DVD soubor? :: Kam se dává SD karta?
Užitečné odkazy