Domovská stránka > J > Jak Profouknout Notebook?

Jak profouknout notebook?

Pokud máte obavy, že byste rozebrat notebook nezvládli nebo si jej při tom poškodili (Jak rozebrat notebook), tak můžete alespoň profouknout chladič a prostor u ventilátoru stlačeným vzduchem. Například: CLEAN IT stlačený vzduch 400ml. Použijete tedy sprej se stlačeným vzduchem.

Přečtěte si více

Související článek

Jaký notebook je nejlepší?

Nejlevnější notebooky v České republice jsou nejprodávanější.

Když to vezmeme v úvahu, kolik jader do notebooku?

U dnešních notebooků se nejčastěji setkáte se dvěma nebo čtyřmi jádry, přičemž více jader zvládne více práce. Frekvence udává, jak rychle jednotlivá jádra pracují. čím větší frekvenci mají, tím rychleji zvládnou daný úkol zpracovat.
Jak využít notebook?
Máme pro vás pár nápadů, jak nepoužívaný notebook využít, aby nemusel skončit ve sběrném dvoře.
  1. Nový způsob využití
  2. Počítač pro hosty.
  3. DIY Chromebook.
  4. Zařízení pro streaming.
  5. Domácký NAS.
  6. Minecraft server.
  7. Kodi či Plex server.
  8. Retro herní počítač

Jaký je rozdíl mezi laptopem a notebookem?

V angličtině se však lze také setkat s pojmem laptop (angl. „na klíně") – tedy přenosný počítač, se kterým lze pracovat na klíně. Je nějaký rozdíl mezi termíny laptop a notebook? Jedná se o synonyma, pouze druhý jmenovaný se používá v anglickém jazykovém prostředí.
Jak očistit notebook?
Do teplé mýdlové vody ponořte utěrku. Poté z utěrky vytlačte většinu vody, tak aby z ní nic nekapalo. Vlhkou utěrkou otřete horní i spodní kryt notebooku. Dávejte si pozor hlavně na chladící otvory.

Související článek

Co mám dělat když se mi sekne notebook?

Jak opravit notebook? Pokud chcete podržet tlačítko napájení stisknuté delší dobu, měli byste. Po opětovném zapnutí se systém Windows/Linux zcela restartuje a notebook se vypne.

Jak rozmontovat notebook?

Pokud se chceme tedy pustit do rozebírání notebook, bez těchto křížových šroubováků se neobejdeme. Existují přímo sady pro rozebírání notebooků, ale pokud Vám nebude vadit, že si například trochu odřete plast při páčení nějaké západky obyčejným šroubovákem, tak si bez ní většinou obejdete.
Kolik jader má mít procesor?
Procesory disponují více jádry proto, aby mohly provádět několik operací naráz. Základem jsou v dnešní době dvě jádra, která plně postačí běžnému kancelářskému či domácímu PC. Náročnější uživatelé včetně hráčů by měli sáhnout po procesoru s alespoň čtyřmi jádry.

Kolik jader má i7?

Skylake – 6. generace procesorů Intel Core
ModelIntel Core i7-6700KIntel Core i3-6300
Počet jader/vláken4/82/4
Základní frekvence4,0 GHz3,8 GHz
Boost frekvence4,2 GHz
Hyper-Threading
4 další řádky
Někdo se také může ptát, jaký je rozdíl mezi i5 a i7?
Jaký je tedy skutečný rozdíl, mezi procesory Intel Core i5 a Intel Core i7, pokud porovnáváme stejnou generaci čipů? Rozdíl ve výkonu se dle benchmarků pohybuje okolo 30 %. Core i7 je výkonnější a má větší cache paměť, ale za cenu vyšších pořizovacích nákladů a kvůli spotřebě i vyšších provozních nákladů.

Na co použít starý notebook?

Pokud se vám doma povaluje starý nepoužívaný notebook, můžete jeho displej využít jako druhý monitor například ke stolnímu počítači. Notebooky nemívají videovstup, ale tento problém lze obejít tím, že obraz na displej staršího notebooku budete ze stolního počítače streamovat prostřednictvím domácí sítě.

By Holcomb

Similar articles

Jak číslovat od 3 stránky? :: Jak zkopírovat SMS?
Užitečné odkazy