Domovská stránka > J > Jak Změnit Soubor Jen Pro Čtení?

Jak změnit soubor jen pro čtení?

Změna atributů pomocí průzkumníka souborů

Označte soubor a klikněte na kartu »Vlastnosti«. Vyzkoušejte i možnost s podržením klávesy [Alt] a poklepáním na soubor. V dolní části okna vlastností souboru najdete atributy, které můžete nastavit. Souboru nebo složce můžete přidělit atribut Jen pro čtení nebo Skrytý.

Přečtěte si více

Související článek

Jak zmenit uloziste iPhone na iCloud?

Kliknutím na své jméno v horní části obrazovky můžete změnit plán úložiště ve svém zařízení. Na další obrazovce klikněte na možnost Spravovat úložiště.

Lidé se také ptají, jak zamknout jeden sloupec v excelu?

Vyberte buňku pod řádky a napravo od sloupců, které mají zůstat při posouvání stále zobrazené. Vyberte Zobrazení > Ukotvit příčky > Ukotvit příčky.
Jak ukotvit buňku ve vzorci?
Postavíme se myší do řádku vzorců tam, kde máme napsané B1 (viz. červený ovál). Nyní stiskneme klávesu F4 (na některých počítačích nefunguje, pokud je to váš případ, zkuste klávesovou zkratku pravý Alt+ů). Před písmenem B i před číslem řádku 1 se nám nyní zobrazil symbol dolaru, který označuje právě zafixování.

Jak se dělá v Excelu dolar?

Klávesu F4 opakovaně tiskněte tak dlouho, dokud se před písmenem A neobjeví znak dolaru (a to pro všechna písmena A ve vzorci). Znak dolaru říká Excelu, že při kopírování vzorce nemá měnit písmeno sloupce, ale pouze čísla řádků.
Lidé se také ptají, jak zamknout jen nektere buňky?
Ochrana buněk zamčením
  1. Vyberte buňky, které chcete zamknout.
  2. Na kartě Domů klikněte ve skupině Zarovnání na malou šipku a otevřete tak místní okno Formát buněk.
  3. Na kartě Zámek zaškrtněte políčko Uzamčeno a potom kliknutím na OK zavřete místní nabídku.

Související článek

Jak zmenit obrazovku iPhone?

Stisknutím tlačítka zámku orientace na výšku zajistíte, aby byla obrazovka otočena na stranu.

Následně, jak zamknout kontingenční tabulku?

Jdu na Revize / Zamknout list. Pokud chci, nastavím heslo, v každém případě potvrdím. A je zamčeno.
Jak povolit úpravy v Excelu?
Stejně jako klasický zámek najdeme i tuto funkci na kartě Revize ve skupině Změny. Nazývá se Povolit uživatelům úpravy oblastí. Kliknutím na toto tlačítko se zobrazí stejnojmenné okno. Oblast chráněnou heslem vytvoříme kliknutím na tlačítko Nový.

Když to vezmeme v úvahu, jak zaheslovat soubor windows 10?

Dostanete se k tomu snadno, ve Vlastnostech souboru/složky přejdete na Rozšíření a tam si vyberete, že chcete zašifrovat (Obecné -> Atributy a zde Upřesnit -> Šifrovat obsah a zabezpečit tak data).
Jak udělat uzamčenou složku?
Pro zaheslování složek je možné užít i jiné programy, například Cryptext 3.40, popřípadě speciální placený software s vysokou mírou zabezpečení a šifrování dat.

Lidé se také ptají, jak zazipovat a zaheslovat složku?

Na souboru (případně složce), který se má komprimovat („zazipovat"), klikněte pravým tlačítkem myši, zvolte 7-Zip a následně Přidat do archivu... Formát archivu nastavte na zip. Formát ZIP používáme proto, že jej otevře téměř každý, aniž by si musel instalovat nějaký další software.

By Eras

Similar articles

  • Jak změnit ukazatel myši?

    Chcete-li změnit vzhled ukazatele myši, klikněte na tlačítko Start a potom na položku Ovládací panely. Chcete-li změnit vzhled všech ukazatelů, klikněte na rozevírací seznam Schéma a poté na nové schéma ukazatele myši. Klepněte na tlačítko OK.

  • Jak změnit písmeno Google disku?

    Pokud se vám písmeno jednotky nelíbí, vyberte z kontextové nabídky možnost Změnit písmeno jednotky a cestu. V zobrazeném okně klepněte na tlačítko Změnit, přiřaďte disku nové písmeno jednotky a volbu potvrďte klepnutím na tlačítko OK.

  • Co je to RAW soubor?

    Nejkvalitnější obrazová data mohou být podporována poloprofesionálními a profesionálními fotoaparáty. Tyto snímky lze podrobně upravovat pomocí speciálního softwaru a ovlivňovat jejich vzhled úpravou ostrosti, sytosti barev nebo kontrastu, aniž by byla ohrožena výsledná kvalita.

  • Jak zmenit formát na MP3?

    Zdarma, Sunflower doporučujeAV Audio Converter. CD grabber je zdarma. Audiograbber je zdarma. Jakákoli konverze zvuku je zdarma. Ice Media Converter je zdarma. K dispozici je zdarma ripper CD mp3. Pazera je k použití zdarma. Je zdarma k vyzkoušení.

  • Jak otevřít APK soubor?
  • Jak si změnit IP adresu?
  • Jak spustit dávkový soubor?
  • Jak vytvořit TXT soubor v cmd?
Jak nastavit měnící se tapetu? :: Jak zamknout celý sešit v Excelu?
Užitečné odkazy