Domovská stránka > J > Jak Se Píše Slovo Výška?

Jak se píše slovo výška?

Výška je příbuzné slovo k vyjmenovanému slovu vysoký a píšeme ho s tvrdým Y. Výška nám vlastně říká, jak je něco vysoké. Výška je také nějaký prostor, který se nachází vysoko.

Přečtěte si více

Související článek

Kdy se píše předpona z?

V případech s významem: dokončení děje: zničit, zaniknout, rozbít, zrušit, zbourat, změny stavu píšeme předponu Z-/ze-.

Když to vezmeme v úvahu, co to je výška?

Výška označuje obvykle vertikální vzdálenost dvou bodů, tj. nad určitou úrovní (vzhůru). Vzdálenost pod danou úrovní (dolů) bývá označována jako hloubka. Společně s délkou a šířkou slouží k určení rozměrů v trojrozměrném prostoru.
Navíc, proč se píše brzičko s měkkým i?
Slovo brzičko obsahuje koncovku -ičko, která je vždy měkká. Proto musíme napsat ve slově brzičko měkké I. Podobně píšeme také třeba slovo maličko.

Co je Víška?

Slovo víska může znamenat: malá vesnice, venkovský sídelní útvar větší než samota nebo sedliště, ale menší než vesnice, tj. seskupení zhruba 4–15 usedlostí.
Když to vezmeme v úvahu, co je to výška v trojúhelníku?
Výška trojúhelníku je vzdálenost vrcholu trojúhelníku od protější strany. Je to úsečka, jejíž jeden krajní bod je vrchol a je kolmá na protější stranu k tomuto vrcholu. Každý trojúhelník má tři výšky.

Související článek

Co znamená slovo hotspot?

Horká skvrna je oblast zvýšeného tepelného toku v zemském plášti.

Jaká je značka výšky?

fyzikální veličina délka se označuje písmenem l (lat. longitudo, angl. length = délka), ovšem jindy zase jako h (height = výška), d (distance = vzdálenost anebo diameter = průměr), r (radius = poloměr) apod.
Někdo se také může ptát, jak se rýsuje trojúhelník?
8. Jak sestrojit trojúhelník, známe-li všechny tři strany
  1. Sestrojíme úsečku AB o délce 7 cm.
  2. Z bodu A sestrojíme oblouk kružnice s poloměrem 5 cm.
  3. Z bodu B sestrojíme oblouk kružnice s poloměrem 6 cm → vznikne bod C.
  4. Sestrojením úseček AC a BC dokončíme konstrukci trojúhelníku ABC.

Jaké i se píše ve slově Brzičko?

Je pravda, že slovo brzy se píše s ypsilon. Expresivní příslovce brzičko (velmi brzo) je však možné psát pouze s měkkým i, protože -ičko je v tomto případě přípona.
Co znamená Brzičko?
Brzičko je specifický výraz, který sice označuje to stejné a užívá se ve významu zakrátko či zanedlouho, ale jedná se výjimku a musíme napsat „i". Součástí slova je totiž přípona -ičko, která si žádá psaní „i" (stejně jako maličko).

Co znamená Nazívat se?

Nazívat se s měkkým I v kořeni slova není příbuzné slovo od vyjmenovaného slova nazývat se. Sloveso nazívat se vyjadřuje fakt, že někdo hodně a často zívá únavou nebo nudou. Celý den zíval únavou.

By Emelen Stamour

Similar articles

Co znamená slovo Víská s měkkým i? :: Jak povolit PowerShell?
Užitečné odkazy