Domovská stránka > J > Jak Na Bezpečnou Wi-Fi?

Jak na bezpečnou Wi-Fi?

Nastavte bezpečné heslo sestávající z kombinace malých a velkých písmen a čísel. Vyberte rovnou kvalitní šifrování. To je pro bezpečnost připojení naprosto zásadní. Vyhněte se staršímu šifrování WEP, které je snadno prolomitelné a použijte standard WPA2 třeba v kombinaci s AES.

Přečtěte si více

Navíc, jak nainstalovat nový wi-fi router?

Zakoupili jste si nový router a nevíte si rady s jeho zapojením ?
  1. router umístíme na požadované místo ( ideálně mezi místnosti kde chcete mít nejlepší pokrytí ) a zapojíme jej do zásuvky na 230 V.
  2. přívodní ETHERNET / UTP kabel zapojíme do portu WAN (internet) do routeru, ten bývá jako jediný barevně odlišený
Jak nastavit WAN port?
WAN porty – WAN port najdete na Wi-Fi routeru nejčastěji jen jeden. Zapojuje se do něj kabel od vašeho poskytovatele internetu. Poskytovatel vám nastavení umožní buď automaticky, tedy po připojení kabelu do portu, nebo staticky.

Jak spravovat router?

Po připojení by nám měl router přidělit IP adresu, zkontrolujeme na síťovém rozhraní počítače. Mělo by to vypadat takto: Po té spustíme internetový prohlížeč a nahoru do lišty vepíšeme internetovou adresu routeru 192.168.1.1, kterou nalezneme na jeho spodní straně včetně přihlašovacích údajů.
Jak připojit tiskárnu k bezdrátové síti?
Pokud má vaše tiskárna displej, můžete v jejím nastavení přímo najít volbu WiFi připojení, vybrat bezdrátovou síť a tiskárnu k ní připojit. Buď budete moci zadat heslo přímo na displeji, nebo tiskárnu k síti připojit pomocí tlačítka WPS na WiFi routeru.

Jak připojit Wi-Fi tiskárnu?

Krok za krokem
  1. tiskárna se nejprve připojí přes USB k počítači nebo notebooku.
  2. nainstalují se ovladače.
  3. při instalaci se vás to zeptá, zda chcete USB nebo WiFi připojení
  4. při volbě WiFi připojení začne tiskárna hledat WiFi a vypíše seznam.
  5. pak stačí najít svůj router, zadat heslo.
Jak připojit tiskárnu přes hotspot?
Na zařízení otevřete Nastavení a přejděte na Bezdrátová připojení a sítě > Wi-Fi. Zapněte Wi-Fi, vyberte hotspot tiskárny a poté postupováním podle pokynů na obrazovce ustanovte připojení.

Jak funguje repeater?

Funguje to tak, že repeater je zároveň klient (přijímač) i Access Point (vysílač). Tedy, připojí se na váš hlavní WiFi router jako klient a vytvoří bezdrátovou síť se stejným jménem a na stejném kanálu jako je vaše domácí síť.
Jak pouzit router jako zesilovač?
Jednou z možností nastavení tohoto routeru je režim „Generický zesilovač". Tato volba slouží k prodloužení již existujícího WiFi signálu. Pokud je přístupový bod třeba v přízemí domu a signál nedosáhne do horního patra, je možné do prostředního patra umístit tento router a existující signál „zesílit".

Jak nastavit Xiaomi repeater?

Snadné nastavení

Pak stačí stáhnout do vašeho smartphonu aplikaci skrze QR kód a už se jen řídit pokyny na displeji. Poté, co se kontrolka na zařízení rozsvítí modře, máte hotovo a můžete extender umístit tam, kde je to ideální. Tak jednoduché to je.

By Amoakuh

Kde se nastavuje DNS? :: Co znamená WPS je k dispozici?
Užitečné odkazy