Domovská stránka > C > Co Dělat Když Nemám Lékaře?

Co dělat když nemám lékaře?

Jak postupovat při náhlé ztrátě lékaře:
  1. Ihned se porozhlédněte po novém lékaři.
  2. Pokud neuspějete, obraťte se na svoji zdravotní pojišťovnu, která má jednak přehled o vytíženosti jednotlivých lékařů, jednak i povinnost jej zajistit.

Přečtěte si více

Související článek

Co delat s Trojskym konem?

Jak odstranit koně? Nejlepším způsobem ochrany zařízení je použití spolehlivé antivirové ochrany. Je nutné ručně odstranit všechny programy, které jsou s nalezeným koněm spojeny.

Můžete se také zeptat, jak ověřit lékaře?

Kde zjistíte, zda se váš lékař trvale vzdělává? Nebo si chcete jen ověřit kvalifikaci vybraného lékaře? Na všechny tyto otázky naleznete odpověď na www.lkcr.cz v rubrice Seznam registrovaných lékařů. Česká lékařská komora spravuje registr všech lékařů pracujících na území ČR na základě zákona.
Jak najít zubaře přes Pojištovnu?
Nejsnazší řešení bude dojít si na nejbližší pobočku a osobně požádat příslušného pracovníka. Ten vám v seznamu smluvních partnerů vyhledá dostupné lékaře a předá vám na ně kontakt.

A další otázka, jak zmenit praktika?

Registrujícího praktického lékaře můžete změnit po třech měsících od předchozí registrace. Pojištěnec má obecně (bez časové limitace) právo na výběr poskytovatele zdravotních služeb na území České republiky, který je ve smluvním vztahu k jeho zdravotní pojišťovně, a na výběr zdravotnického zařízení.
Následně, kdo je to praktický lékař?
Praktický lékař léčí akutní a chronická onemocnění, poskytuje preventivní péči a vzdělává lidi v oblasti zdraví - to vše obecně bez ohledu na věk a pohlaví. Odborné zaměření spočívá v péči o pacienty s více zdravotními potížemi a s komplikacemi.

Související článek

Co dělat když Word neodpovídá?

Pokud najdete požadovaný soubor aplikace Word, vyberte možnost Obnovit a obnovte soubor.

Kam K lékaře když nemám praktického?

„Občané ČR nemají povinnost se registrovat u praktického lékaře, nicméně je obecně doporučováno, aby každý měl svého registrujícího lékaře. Pokud by některý z klientů VZP měl problém ho sehnat, ať se obrátí na naši pobočku, kde mu poradí," řekl serveru Lidovky.cz mluvčí Všeobecné zdravotní pojišťovny Vlastimil Sršeň.
Jak přejít k jinému lékaři?
Váš lékař by měl mít uzavřenou smlouvu se zdravotní pojišťovnou, u níž jste pojištěn. Pokud nejste s péčí svého registrujícího lékaře spokojeni, můžete jej změnit jednou za tři měsíce. Samotná změna lékaře není složitá. Navštívíte nového vámi vybraného lékaře a zeptáte se na možnou registraci.

A další otázka, jak si najít nového lékaře?

Potřebné informace můžete najít také na stránkách Národního registru poskytovatelů zdravotních služeb, kde si můžete prostřednictvím "rozšířeného vyhledávání" vyhledat ve svém okolí nejbližší praktické lékaře (výběr Obor péče: Všeobecné praktické lékařství nebo Praktické lékařství pro děti a dorost).
Jak se prihlasit k lékaři?
Registrace k lékaři proběhne až po osobní návštěvě ordinace a vyplnění tištěného registračního lístku. Vyplnění tohoto formuláře je tedy nezávazné a neznamená automatickou registraci k příslušnému lékaři. O konečné registraci pacienta rozhoduje vždy lékař ordinace.

Někdo se také může ptát, kdo je registrující lékař?

Registrující lékař má všechny potřebné údaje související s vaším zdravotním stavem. Jeho náplní práce musí být pacienta v rámci své specializace a odbornosti vyšetřovat a léčit. Pokud je potřeba specializované vyšetření/ošetření, doporučí registrující lékař cíleně návštěvu ambulantního specialisty.

By Capp

Similar articles

Jak dlouho trvá změna praktického lékaře? :: Jak zprovoznit kurzor?
Užitečné odkazy