Domovská stránka > J > Jak Nainstalovat Ubuntu Na Windows?

Jak nainstalovat Ubuntu na Windows?

První krok k instalaci vedle Windows je stáhnout ISO de Ubuntu LTS 20.04 a vypálit jej na vyměnitelné médium, ať už je to USB, SD nebo DVD. V tomto případě je nejběžnějším USB a proto se budeme spoléhat na vynikající nástroj s názvem Rufus, který můžete stáhnout z tohoto odkazu.

Přečtěte si více

Související článek

Jakou zvolit verzi Windows 32 bit nebo 64 bit?

Klikněte na tlačítko Start a poté na počítač a vlastnosti. V okně s informacemi o systému se zobrazí verze operačního systému.

Jak spustit Linux na Windows?

Jít do Tlačítko Start> Microsoft Store. Chcete-li zobrazit dostupné distribuce systému Linux, zadejte do vyhledávacího pole „Linux" a klikněte na Spusťte Linux na Windows. Klikněte na distribuci Linuxu, kterou chcete nainstalovat.
Jak nainstalovat Linux na USB?
Linux na externí USB dostanete snadno – stáhnete si potřebnou distribuci Linuxu (v mém případě jsem k tomu použil Ubuntu) v podobě ISO souboru. A buď si vypálíte CD/DVD (má-li váš stroj ještě tuto vymoženost) nebo si uděláte bootovatelné USB (viz Jak vytvořit bootovatelný USB disk ve Windows (ale i Linuxu)).

Jak přeinstalovat Linux na Windows?

Další informace. Pokud chcete nainstalovat systém Windows do systému s nainstalovaným systémem Linux, když chcete odebrat Linux, musíte odstranit oddíly používané operačním systémem Linux ručně. Oddíl kompatibilní se systémem Windows lze vytvořit automaticky během instalace operačního systému Windows.
Někdo se také může ptát, jak nahradit windows linuxem?
Nejlepší linuxové systémy pro přechod od Windows 10
  1. Pokud to s přechodem od Windows 10 k Linuxu myslíte vážně, je přeci jen lepší sáhnout po vyspělejší distribuci.
  2. Zeštíhlený Linux Lite, který je založen na LTS verzi Ubuntu a je proto obzvlášť stabilní, je také uživatelsky vstřícný.

Související článek

Kolik GB má Windows 11?

K dispozici jsou 4 gigabajty.

Jak nainstalovat Ubuntu na Windows 7?

Obsah
  1. Krok 1 - spuštění Live CD.
  2. Krok 2 - zahájení instalace.
  3. Krok 3 - příprava k instalaci.
  4. Krok 4 - volba disku pro instalaci. Krok 4.1 - použití celého disku. Krok 4.2 - rozdělení disku. Krok 4.3 - ruční rozdělení disku.
  5. Krok 5 - nastavení času.
  6. Krok 6 - nastavení rozložení klávesnice.
  7. Krok 7 - vytvoření uživatele.
Když to vezmeme v úvahu, jak nainstalovat ubuntu z flash disku?
Ubuntu od vydání 8.10, Intrepid Ibex, obsahuje vměstnaný specializovaný nástroj pro shodné účely - tvorbu LiveUSB. Pro přístup k němu, otevřete průvodce vytvořením startovacího USB flash disku z nabídky Dash → Tvůrce spouštěcího disku, případně příkazem usb-creator-gtk . Zvolte flash disk, na něhož se data zkopírují.

Jak přeinstalovat Ubuntu?

Nejlepší je vstoupit do systému BIOS a nakonfigurovat jej tak, aby nejprve četl USB, poté jednotku DVD a poté pevný disk. Při spuštění z USB se zobrazí několik možností. Máme zájem o jeden z «Vyzkoušejte Ubuntu bez instalace"Nebo"Nainstalujte Ubuntu«. První vstoupí do živé relace a druhý přímo do instalačního programu.
Jak spustit Linux z USB?
Otevřete program Rufus nebo nástroj, který chcete k propojení souboru ISO s USB klíčem použít. Zvolte stažený soubor Ubuntu ISO a jednotku USB, kterou chcete používat.
...
Stažení a příprava
  1. Připojte USB klíč.
  2. Navštivte stránku ubuntu.com/downloads a klikněte na možnost Ubuntu Desktop.
  3. Klikněte na tlačítko stahování.

Jak spustit Linux?

Nyní, když máte Linux Mint na USB klíčence (nebo DVD), spusťte z ní počítač.
...
Spuštění Linux Mint
  1. Připojte tuto USB klíčenku (nebo vložte DVD) do počítače.
  2. Restartujte počítač.
  3. Ještě než počítač spustí stávající operační systém (Windows, macOS, Linux), měli byste vidět obrazovku načítání BIOS.

By Wier

Similar articles

Jaký Linux na USB? :: Jak nainstalovat macOS na nový disk?
Užitečné odkazy