Domovská stránka > J > Jak Nastavit Otáčky Ventilátoru?

Jak nastavit otáčky ventilátoru?

Nastavení ventilátoru v biosu

Zde rozklikněte volbu CPU Smart FAN Mode. A z těchto 3 voleb to nastavte jako vidíte na obrázku – Voltage. A u volby System Smart FAN zkontrolujte, že máte nastaveno Enabled (Zapnuto). Vše následně uložte stiskem klávesy F10 – Save.

Přečtěte si více

Související článek

Jak nastavit soukromé připojení?

Chcete-li zkontrolovat zabezpečení webové stránky, podívejte se napravo od webové adresy na stav zabezpečení: "Zabezpečeno". Chcete-li zobrazit podrobnosti o webu, vyberte ikonu . Můžete zjistit, zda Chrome považuje připojení za soukromé.

Jak snížit rychlost ventilátoru?

Nejjednoduší způsob jak snížit otáčky ventilátoru, je snížit napájecí napětí (v PC 12V). Toho lze dosáhnout např. vložením předřadného odporu před ventilátor.
Jak ovládat ventilátor v PC?
Je to SpeedFan, což je extrémně výkonný nástroj. SpeedFan lze použít k monitorování napětí, teplot a otáček ventilátoru v systému s čipem hardwarových monitorů. Úžasnou vlastností tohoto softwaru pro ovládání ventilátorů CPU je navíc to, že může změnit rychlost ventilátoru na počítačích se systémem Windows.

Jak zjistit otáčky ventilátoru?

SpeedFan dokáže přečíst i S.M.A.R.T. informace z vašeho pevného disku. Poslední záložkou jsou grafy, kde si můžete nechat zobrazovat vývoj teploty, rychlosti ventilátorů a napětí na výstupů ze zdroje. Češtinu aktivujete prostřednictvím nabídky "Readings > Configure > Options".
Jak správně nastavit Speedfan?
Nastavení rozmezí otáček větráků provedete pod záložkou Speeds. Klepněte na rychlost, kterou chcete nastavit. V dolní části okna se pak objeví pruh s nastavením minimální a maximální hodnoty. Hodnoty se zadávají v procentech z maximální rychlosti větráku.

Související článek

Jak nastavit stav baterie?

Přejděte do nastavení a zobrazte procento výdrže baterie.

A další otázka, jak zvýšit otáčky ventilátoru?

Chcete zvýšit, nebo naopak snížit výkon ventilátoru? V tom případě používejte regulátor otáček. Používá se u všech jednofázových motorů, a to především u větších ventilátorů.
Jak zpomalit větrák?
Speedfan je program, který toho umí hodně. Nejčastěji pomáhá regulovat otáčky ventilátoru, tzn. abyste ztišili = zpomalili v pc „větráky".

Následně, jak regulovat otáčky ventilátoru v pc?

Základní desky také obsahují teplotní čidla a otáčky lze regulovat softwarově v závislosti na aktuální teplotě. To je možné v BIOSu nebo nějakým externím programem (např. SpeedFan). Takové řešení je vhodné zejména pro chlazení procesoru.
Navíc, jak ztišit ventilátor?
Pokud si na výměnu chladiče grafické karty netroufáte, můžete snížit hlučnost ventilátoru prostřednictvím freewarového nástroje Rivatuner.

A jak ztišit větrák na notebooku?

Co se týče desktopů, již legendárním programem, který je stále vyvíjen, pro správu rychlostí větráčků, je Speedfan. Ten bezplatný nástroj umí monitorovat stav hardwaru, hodnoty napětí, rychlosti větráků a teploty komponent včetně pevných disků. Jsou-li větráky na vašem počítači příliš hlučné, Speedfan je skvělým lékem.

By Anis Sward

Similar articles

Jak snížit otáčky ventilátoru u notebooku? :: Jak duplikovat aplikace?
Užitečné odkazy