Domovská stránka > J > Jak Správně Napsat Adresu?

Jak správně napsat adresu?

Poštovní adresa poštovní zásilky musí být napsána latinkou, a to čitelně, přehledně, dostatečně velkým písmem a bez přepisování; je-li poštovní adresa psána strojem, na počítači apod., písmo nesmí být menší než 0,25 cm. Je-li poštovní adresa psána rukou, označení adresáta musí být napsáno hůlkovým písmem.

Přečtěte si více

Související článek

Jak zjistit adresu URL?

Kliknutím na adresní řádek v horní části prohlížeče můžete vybrat celou adresu URL. K dispozici je kopie.

Jak správně napsat adresu k rukám?

Popis adresy bude poté vypadat následovně. na první řádku uveďte název společnosti. na druhé řádce pokračujte se jménem adresáta. Před jméno můžete připojit i text: K rukám (titul + jméno adresáta) nebo jméno osoby zvýraznit (např.
Jak psát poštovní adresu?
PSČ se člení na trojčíslí a dvojčíslí oddělené jednou mezerou, mezi PSČ a názvem adresní pošty nebo obce náleží mezera o šířce dvou mezislovních mezer, poznámky typu „Doporučeně" se na obálku umísťují vlevo pod poštovní adresu odesílatele (v dopisech se nadepisují nad poštovní adresu adresáta).

Jak se píše adresa do řádku?

Poštovní adresa adresáta se píše na základě následujících pravidel:
  1. adresa začíná velkým písmenem.
  2. pokud je na jednom řádku více údajů, oddělují se čárkou.
  3. na konci řádku se nepíší žádná interpunkční znaménka, výjimkou je případ, kdy řádek končí výrazem zakončeným znaménkem – např.
  4. všechny řádky začínají od jedné svislice.
Jak napsat adresu na obálku doporučeně?
Adresa se píše na stranu obálky, na níž není zavírací chlopeň, a to do její pravé dolní čtvrtiny. Je nutné psát takovou psací potřebou, kterou nelze smazat nebo upravit. Nepoužívejte tužku, pastelky, průpis nebo průklep. Adresa nesmí být napsána červeně nebo luminiscenčním barvivem.

Související článek

Jak správně napsat adresu k rukám?

Na prvním řádku se uvede název společnosti. Pokud chcete jméno osoby zvýraznit, můžete k ručičkám přidat její název.

Lidé se také ptají, kam napsat zpáteční adresu na dopis?

Pro psaní zpáteční adresy platí úplně stejná pravidla jako pro adresu doručovací. Pouze s tím rozdílem, že se píše do levého horního rohu (nebo také levé horní čtvrtiny) obálky, a také její písmo může být menší než u adresy příjemce (stále ale platí, že musí být dostatečně velké, aby se dalo bez problému přečíst).
A další otázka, jak se nadepisují obálky?
Obojí se nadepisuje na stejnou stranu jako se lepí známka a skládá se z adresy příjemce a adresy odesílatele, přitom především adresa příjemce je nepostradatelná, jak obálku nadepsat se můžete podívat na nadcházejícím obrázku.

Lidé se také ptají, jak se píše dopis na úřad?

Nejlepší je nechat si potvrdit kopii dopisu na podatelně úřadu, pohodlnější může být zaslání poštou. V takovém případě je lepší poslat dopis doporučeně, kvůli dokladu o odeslání dopisu. V dopise je potřeba vyjít úředníkům vstříc a jasně, věcně a bez emocí popsat, o co jde.
Co je to první řádek adresy?
U většiny zemí bude na prvním řádku uvedeno jméno ulice a číslo popisné. Součástí adresy může být také číslo pokoje, podlaží, budovy a podobně.

Co to je poštovní adresa?

Skládá se proto z označení adresáta (u fyzických osob jméno a příjmení, u právnických osob název, právní forma a zpravidla i jméno a příjmení, popřípadě funkce konkrétního pracovníka), místa dodání (zejména název ulice, číslo domu, název obce a její části), poštovního směrovacího čísla a názvu adresní pošty.

By Pulchi Salmela

Similar articles

Jak se píše adresa právnické osoby? :: Jak probíhá přijetí k policii?
Užitečné odkazy