Domovská stránka > J > Jak Přiřadit Nepřiřazený Disk?

Jak přiřadit Nepřiřazený disk?

Abychom mohli navýšit kapacitu systémového oddílu C, tak nejdříve musíme na fyzickém disku mít nějaký nepřiřazený prostor. Ten můžeme získat tak, že zmenšíme nebo zcela odstraníme oddíl Nový svazek (D:). Klikneme tedy na tento oddíl pravým tlačítkem myši a z kontextové nabídky vybereme možnost "Odstranit svazek".

Přečtěte si více

Související článek

Proč se mi nezobrazuje flash disk?

Po otevření okna Správa počítače vyberte v nabídce vlevo položku Úložiště / Správa disků. Disk, který není zobrazen, můžete vyhledat tak, že na něj kliknete pravým tlačítkem myši a vyberete možnost Importovat cizí disky.

Jak pridat disk?

Pokud již v pc máte starý pevný disk, pak bude přišroubován takto. Stačí tedy povolit křížovým šroubovákem tyto 2 šroubky z jedné strany a také další dva z druhé. Disk vysuňte, zasuňte na stejné místo nový a zapojte napájení – SATA a datový kabel (modrý), který také zapojte do základní desky.
Někdo se také může ptát, jak naformátovat nový disk?
Pevný disk je obvykle rozdělen na několik sekcí (partition), které jsou naformátovány svým souborovým systémem. Přejděte do „Tento počítač", pravým tlačítkem myši klikněte na příslušný diskový oddíl a zvolte možnost naformátovat.

Jak spustit SSD disk?

SATA SSD: Který z nich je vhodný pro váš počítač . Po připojení disku SSD k počítači musíte kliknutím pravým tlačítkem přejít na Správa disků Tento počítač nebo Můj počítač vybrat Spravovat a inicializujte disk na MBR (pokud je váš počítač starý). Dále se podívejte, jak nainstalovat SSD do PC.
Kam umistit SSD disk?
Umístění a připojení disku

S místem většinou problém není, protože většina PC skříní je konstruována tak, že lze do ní umístit 3 až 5 disků. Většina skříní má také již minimálně jednu předpřipravenou pozici pro 2,5 palcové disky. Tedy místo pro SSD.

Související článek

Co dělat když mám plný disk?

Klepnutím na tlačítko Start otevřete nástroj Vyčištění disku. Pokud do vyhledávacího pole zadáte příkaz Vyčištění disku, vyberte ze seznamu výsledků položku Vyčištění disku. Vyberte jednotku, kterou chcete vyčistit, a poté zvolte OK.

A jak spojit rozdeleny disk?

Jak sloučit disky

Klikněte „pravou myší" na Primární oddíl a vyberte možnost Rozšířit svazek. Průvodce vás provede rozšířením. Hodnoty nechte výchozí a zvolte Další. Nyní stačí jen proces Dokončit.
Následně, jak rozdelit externi hdd?
Postup jak disk rozdělit na více oddílů
  1. Připojíme externí úložiště, které chceme rozdělit na oddíly.
  2. Otevřeme naší hlavní pomocnici, Diskovou Utilitu, kterou najdeme v Aplikace -> Utility -> Disková Utilita.
  3. Po otevření klikneme vlevo nahoře na tlačítko Zobrazit a ujistíme se, že máme zatrhnuto Zobrazit všechna zařízení

Jak rozdelit místo na disku?

Rozdělení disku - jak rozdělit disk bez ztráty dat
  1. Klikněte pravým tlačítkem myši na tento počítač (buď na ploše nebo v ovládacích panelech)
  2. Z nabídky verte možnost „Spravovat"
  3. Následně v levém menu vyberte možnost „Správa disku"
  4. Klikněte pravým tlačítkem myši na daný diskový oddíl a zvolte „Zmenšit"
Můžete se také zeptat, jak inicializovat disk?
Klikněte pravým tlačítkem myši na Neinicializováno a zvolte možnost Inicializovat. Po inicializaci se vám disk už zobrazí přímo ve složce Tento počítač a po naformátování jej můžete začít využívat dle své libosti. Takových disků mi prošlo rukama povícero.

Navíc, jak nabootovat disk?

V angličtině se pro slovo zavést používá výraz boot, proto se i v češtině často říká "nabootovat". Pokud je Váš počítač takto nastaven (v BIOSu/UEFI), stačí jednoduše připojit flash disk a PC restartovat. Je-li ale nastavení jiné, instalační soubory Windows, Linux nebo jiné aplikace, utility se při startu nezavedou.

By Hanson Lundin

Similar articles

Jak vytvořit nový disk? :: Jak nastavit disk?
Užitečné odkazy