Domovská stránka > C > Co Je To Artificial Intelligence?

Co je to Artificial Intelligence?

Umělá inteligence (anglicky artificial intelligence, AI) je obor informatiky zabývající se tvorbou strojů řešících komplexní úlohy například z oblastí logistiky, robotiky, zpracování přirozeného jazyka, či zpracování velkých objemů dat.

Přečtěte si více

Jak se učí umělá inteligence?

Různé metody učení umělé inteligence. Dvě nejběžnější techniky, s jejichž pomocí vývojáři „cvičí" systémy strojového učení, je učení pod dozorem a bez dozoru. Při učení pod dozorem systém obdrží referenční údaje, s jejichž pomocí může v nových datech hledat podobné vzory. Učí se tak pomocí iterace, tj.
Co je to Turingův test?
Turingův test (pojmenovaný podle svého tvůrce Alana Turinga, který jej prezentoval roku 1950) je pokus, který má za cíl prověřit, jestli se nějaký systém umělé inteligence opravdu chová inteligentně.

Kde se pouziva umela inteligence?

Umělá inteligence je široce využívána k poskytování personalizovaných doporučení, například na základě našich předchozích vyhledávání nebo nákupů na internetu. AI se využívá k optimalizaci produktů, plánování zásob, v logistice atd.
Lidé se také ptají, kde studium umělé inteligence?
Kde studovat?
  • Masarykova univerzita v Brně – Fakulta informatiky.
  • Západočeská univerzita v Plzni – Fakulta aplikovaných věd.
  • České vysoké učení technické v Praze – Fakulta elektrotechnická

Navíc, na čem závisí inteligence?

Nakolik inteligence skutečně souvisí s učením, vědomím, symbolickým myšlením, sebeuvědomováním nebo algoritmickým systémem specifickým pro lidský mozek, je v rámci filozofie umělé inteligence ovšem stále diskutovaná otázka.
Co je to AI fotoaparát?
Aplikace Fotoaparát s umělou inteligencí

Jednou z největších výhod fotoaparátů v telefonech značky Xiaomi je možnost využití umělé inteligence (AI – artificial intelligence). Ta funguje tak, že aplikace pomocí algoritmů „pozná", co hodláte fotit, a podle toho nastaví vhodné parametry fotoaparátu.

V čem se měří IQ?

IQ testy nebo testy inteligence je obecný termín pro standardizované testy, kterými se měří inteligenční kvocient jedince.
A co ovlivňuje inteligenci?
Inteligence každého člověka je totiž specifická a v dílčích schopnostech nerovnoměrně rozložená. Některé složky inteligence víc ovlivňuje prostředí – například slovní zásobu a užívání jazyka. Výsledky neverbálních a prostorových úloh v IQ testech víc ovlivňují vrozené schopnosti.

Jak se projevuje inteligence?

Intelektové a rozumové schopnosti

Tito lidé se vyznačují silnou představivostí, rychle a rádi se učí a disponují dobrou pamětí. Často jsou fascinováni slovy, řečí, užívají netradičních pojmů a jazyka.

By Kameko

Jak na vzdálenou plochu? :: Jak stáhnout Telegram do počítače?
Užitečné odkazy