Domovská stránka > C > Co Je Interface Java?

Co je interface Java?

Rozhraní ( interface ) je množina metod, která může být implementována třídou. Interface pouze popisuje metody, jejich vlastní implementace však neobsahuje. V Javě na rozdíl od jiných programovacích jazyků (například C++) nemůže třída dědit od více tříd najednou (neexistuje vícenásobná dědičnost).

Přečtěte si více

Související článek

Co je to polymorfismus Java?

Polymorfismus je metoda, kterou mají všichni potomci definovanou se stejnou hlavou, ale odlišným tělem.

Následně, jak dělíme operační systém?

Druhy OS (MS-DOS, Win, Linux, Unix, OS/2, Mac OS, Novell)
Můžete se také zeptat, co znamená že je os víceuživatelský víceúlohový?
Termínem multitasking (z angličtiny, multi = mnoho, task = úloha) se v informatice označuje schopnost počítače, resp. operačního systému provádět (přinejmenším zdánlivě) několik úloh současně. Dnešní operační systémy jsou typicky víceúlohové – sem patří např. Microsoft Windows či Linux.

Jaký je rozdíl mezi operačním systémem a mobilním operačním systémem?

Mobilní operační systém je speciální operační systém určený především pro mobilní zařízení, jako jsou smartphony, tablety, PDA, komunikátory a kapesní počítače.
...
Tržní podíl mobilních operačních systémů
Operační systémWindows Phone
prosinec 20120,9%
březen 20131,5%
červenec 20131,15%
listopad 20130,67%
7 dalších sloupců
Co to je REST API?
REST API je specifický, velmi oblíbený druh API. Vyniká zejména svou jednoduchostí a čitelností. API zajištuje funkci „rozhraní" pro předávání dat mezi dvěma či více aplikacemi. REST k tomuto obecnému mechanizmu dodává sadu doporučení a omezení, které když API dodržuje, tak se může nazývat REST API.

Související článek

Jak stáhnout Minecraft Java Edition zdarma?

Pokud kliknete na tlačítko Stáhnout, soubor se otevře ve vašem počítači. Po dokončení instalace klikněte na tlačítko Dokončit.

Co je Open API?

Swagger (OpenAPI) je specifikace nezávislá na jazyce pro popis rozhraní REST API. Umožňuje počítačům i lidem pochopit možnosti rozhraní REST API bez přímého přístupu ke zdrojovému kódu. Hlavními cíli jsou: Minimalizujte množství práce potřebné k připojení oddělených služeb.
Následně, jak vytvorit api?
Získání klíče API:

Klikněte na rozbalovací nabídky projektů a vyberte nebo vytvořte projekt, pro který chcete přidat klíč API. Klikněte na tlačítko nabídky a vyberte možnost APIs & Services > Credentials. Na stránce Credentials klikněte na položku Create credentials > API key.

Jak funguje webová aplikace?

Jak funguje webová aplikace

Statická webová stránka se nemění, když o ni návštěvník webového místa požádá: webový server odešle stránku webovému prohlížeči, který o ni požádal, beze změny. Naproti tomu dynamickou webovou stránku server modifikuje před odesláním prohlížeči, který o ni požádal.
Co to je desktopová aplikace?
Desktopová aplikace je klasický program, který je nutné nainstalovat na harddisk počítače. Jedná se tedy o tu nejtypičtější formu softwaru, se kterou se už pravděpodobně každý alespoň jednou v životě setkal. K vývoji desktopových aplikací se používají vyšší programovací jazyky, kam patří například C#.

Lidé se také ptají, jaké jsou nevýhody používání webových aplikaci v porovnání s lokálně instalovanými programy?

Jako nevýhody lze pak chápat:
  • závislost na připojení k Internetu a jeho kvalitě
  • závislost na poskytovateli služby (lokálně instalovaný program lze používat i když už skončila jeho podpora)
  • často existuje pouze anglická varianta.
  • omezené možnosti neplacených verzí

By Derina

Similar articles

Jak velký je Internet? :: Co je to grafické uživatelské rozhraní?
Užitečné odkazy