Domovská stránka > J > Jaký Je Rozdíl Mezi Cd A Dvd?

Jaký je rozdíl mezi CD a DVD?

Disk DVD (Digital Versatile Disc nebo Digital Video Disc) je podobný jako disk CD-ROM, jelikož z něj lze data pouze číst. Hlavním rozdílem je, že na disk DVD lze uložit mnohem více dat než na disk CD-ROM, CD-R nebo CD-RW. Disk DVD+R je zapisovatelný formát disk typu DVD podobný CD-R.

Přečtěte si více

Související článek

Jaký formát pro Kindle?

Pro Amazon Kindle jsou podporovány formáty PDF, MOBI, AZW, DOC, HTML a TXT.

A další otázka, jak probíhá čtení z cd?

Paprsek se dostává do fokusačního systému, kde je soustavou čoček zaměřen na povrch disku. Povrch disku CD je opatřen odrazivou vrstvou, která způsobí odraz laserového paprsku zpět. Právě v tomto okamžiku se rozhoduje o přečtené hodnotě. Síla odrazu totiž závisí na tom, zda se paprsek odráží od výstupku nebo prohlubně.
Na jakém principu pracují CD a DVD mechaniky?
Současné disky

Také základní princip uchovávání dat na těchto discích je stejný – mikroskopické drážky v záznamové vrstvě. Rozdíl je v tom, že s rostoucí datovou hustotou jsou i drážky menší a blíže u sebe. CD také měla datovou a reflexní vrstvu na horní straně disku.

Pokud jde o toto, jak funguje vypalování?

Při vypalování se právě toto organické barvivo zahřeje, což způsobí jeho fyzickou změnu. Vypalovací paprsek tak vytváří miniaturní kopečky. Přestože se vypálený pit - onen zmíněný kopeček od pitu lisovaného fyzikálně liší, i nadále se hovoří o pitu. Kopeček zvaný pit mění odrazivost od zlatého podkladu.18. 1. 1999
Pokud jde o toto, co je to blu ray mechanika?
Mechaniky nebo též optické mechaniky jsou zařízení, pomocí kterých lze číst či vytvářet CD, DVD nebo Blu-ray disky. Možnost připojení mechaniky je stejný jako u pevných disků, tedy pomocí IDE nebo SATA. Zcela samostatnou kategorií jsou mechaniky externí, zpravidla kompatibilní s USB 3.0 a 2.0 rozhraním.

Související článek

Jaký iPhone si koupit v roce 2021?

První místo bych dal iPhonu 11, protože je to nejlepší telefon, který si můžete v roce 2021 koupit.

Navíc, jaká je kapacita dvd?

DVD oproti CD poskytuje: efektivnější korekci chyb. vyšší kapacitu záznamu (asi 4,7 GB/4,4 GiB oproti 0,7 GB) odlišný souborový systém Universal Disk Format, který není zpětně kompatibilní s ISO 9660, který se používá na CD-ROM.
Někdo se také může ptát, jaká je kapacita cd?
Kapacita 12 cm disku je stejná jako u běžného disku CD-ROM, tzn. 74 minut audia ve formátu CD-DA nebo 650 MB dat. V současnosti se díky toleranci normy můžeme již setkat pouze s disky o kapacitě 700 MB (80 min), což je maximum, co norma umožňuje. Větší média již nemusí být čitelná ve všech přehrávačích.

Jak se vyrábí CD?

CD versus DVD. U obou médií tvoří základ plast - polykarbonát -, ze kterého je placka vyrobena. Na ten se potom nanáší jednotlivé vrstvy barviva, stříbra, laku, případně lepidla. Základní rozdíl mezi CD a DVD je v tom, že CD má pouze jeden polykarbonátový disk, zatímco DVD je slepen ze dvou.
Jak probíhá čtení dat v optické mechanice?
Čtení dat je prováděno vždy pouze ze spodní strany (média CD-ROM jsou jednostranná). Je založeno na odrazu laserového paprsku s vlnovou délkou 780 nm. Na základě intenzity odraženého světla detektor rozpozná, zda se na daném místě nachází pit (světlo je pohlceno), nebo land (silný odraz světla).

Lidé se také ptají, co je to cd-rom?

Médium CD-ROM vznikalo původně jako audio nosič a jeho autory byly firmy Philips a Sony. Jedná se o médium, které je určeno pouze ke čtení informací. Dovoluje uložení až 650 MB programů a dat. Na rozdíl od dříve uvedených diskových zařízení (pružné disky, pevné disky, ZIP disky, Magnetooptické disky apod.)

By Tollmann

Similar articles

Co to je optická mechanika? :: Jak se dělí fotoaparáty?
Užitečné odkazy