Domovská stránka > J > Jak Nastavit Masku Podsítě?

Jak nastavit masku podsítě?

Maska podsítě "maskuje" část hostitelské adresy IP spolu s celou síťovou částí adresy jedničkami a nechává ve zbývající části nuly, které jsou k dispozici pro adresování hostitelů. Většinou v masce nastavujeme až poslední hodnotu (za poslední tečkou, tj. 255.255.255. xxx).

Přečtěte si více

Související článek

Jak nastavit soukromé připojení?

Chcete-li zkontrolovat zabezpečení webové stránky, podívejte se napravo od webové adresy na stav zabezpečení: "Zabezpečeno". Chcete-li zobrazit podrobnosti o webu, vyberte ikonu . Můžete zjistit, zda Chrome považuje připojení za soukromé.

Jak dělíme sítě dle rozlohy?

Dělení dle velikosti:

LAN (local area network) – místní počítačová síť například v domácnosti či jedné budově (např. ethernet), MAN (metropolitan area network) – metropolitní síť propojující větší množství zařízení v městské zástavbě, WAN (wide area network) – rozlehlá síť spojující LAN a MAN sítě (např.
Jak rozdělujeme sítě podle tvaru připojení?
Klasifikace sítí
  1. Komutační síť
  2. Paketová síť
  3. Peer-to-peer.
  4. Klient–server.
  5. Analogová síť
  6. Digitální síť
  7. PAN.
  8. LAN.

Někdo se také může ptát, co je to síť wan?

Wide Area Network (WAN) (česky rozlehlá síť) je v informatice počítačová síť, která pokrývá rozlehlé geografické území (například síť, která překračuje hranice města, regionu nebo státu). Největším a nejznámějším příkladem sítě WAN je síť Internet.
Někdo se také může ptát, jak se přidělují ip adresy?
3 metody přidělování IP adres:
  1. - manuální - využívá tabulku MAC adres. - definuje admin. Sítě
  2. - automatická alokace. - DHCP neustále komunikuje s klienty. - autom. přidělení IP z daného rozsahu.
  3. - dynamická alokace. - DHCP dynamicky přiděluje v rámci znovu použití IP adresy. - rezervace + omezení definuje admin.

Související článek

Jak nastavit stav baterie?

Přejděte do nastavení a zobrazte procento výdrže baterie.

Kdo prideluje IP?

Přidělování a správa IP adres

Přidělování a správu IP adres mají celosvětově na starosti organizace ICANN a IANA, které provádí registraci generických domén a také zastřešují regionální organizace, které mají na starosti přidělování IP adres na jednotlivých kontinentech.
Jak koupit IP adresu?
Prostřednictvím následujícího formuláře provedete objednávku veřejné IP adresy k Vašemu internetovému připojení (cena IPv4 je 99 Kč / měsíc). O stavu objednávky Vás budeme informovat na zadanou e-mailovou adresu. IP adresa začíná číslem 10!

Jak zjistit NECI IP adresu?

cmd nebo . bat – tzv. dávkový soubor) a ten odešlete oběti. Jakmile na něj oběť klikne, na vaše FTP se uploaduje soubor obsahující výpis z programu ipconfig oběti, ve kterém vyčtete (nejenom) její IP adresu.
Můžete se také zeptat, co je ip adresa telefonu?
Otevřete "Nastavení". Dále vyhledejte sekci „O zařízení" nebo „O telefonu" nebo „O tabletu". Nyní klikněte na položku „Stav" a lze ji také nazvat „Obecné informace". Zde najdete řádek „IP-adresa" a viz interní IP adresa.

Jak zjistit jestli mám statickou IP?

1) Příkazový řádek vyvoláme tak, že ve vyhledávání Windows zadáme slovní spojení „Příkazový řádek", případně zkratku „cmd". Následně klikneme na příslušný výsledek vyhledávání, případně na Otevřít. 2) Do příkazového řádku napíšeme řetězec „ipconfig" (bez úvozovek) a potvrdíme stisknutím klávesy Enter.

By Leia Cherubin

Similar articles

Co musí platit pro primární klíč? :: Jaký je rozdíl mezi Rezistorem a Reostatem?
Užitečné odkazy