Domovská stránka > C > Co Vše Se Dá Patentovat?

Co vše se dá patentovat?

Patentovat lze nejen nové výrobky a technologie, ale i chemicky vyrobené látky, léčiva, průmyslové produkční mikroorganismy, jakož i biotechnologické postupy a produkty získané jejich pomocí.

Přečtěte si více

Související článek

Jak si nechat patentovat nápad?

Abychom získali patent, musíme podat přihlášku u IPO. Formulář žádosti naleznete na webových stránkách Úřadu patentového úřadu. Přihlášku můžeme podat buď osobně na Úřadu patentového úřadu, nebo poštou.

Jak prodat svůj nápad?

Pokud ve vás nedřímá podnikatelský duch, ale přesto hledáte způsob, jak prodat nápad, vyzkoušejte Future Bakery. Je založeno na principu prodeje nápadu konkrétní firmě, která jej zrealizuje. Většinou se na Future Bakery obracejí společnosti, bažící po nové reklamní kampani, sloganu či zlepšováku.
Následně, jak prodat dobrý nápad?
Samotný nápad má cenu tak leda pro tebe. Teprve realizovaný nápad může mít cenu, za kterou ho od tebe někdo koupí nebo jinak využije. Takže nejdřív musíš mít něco, co už se dá přímo nabídnout, nebo je skoro hotové apod., a máš ověřeno nebo je velmi pravděpodobné, že o to je/bude zájem.

A další otázka, jak realizovat projekt?

Za účelem plánovat, realizovat či kontrolovat projekty využíváme tzv. projektový management (neboli projektové řízení), jehož cílem je dosáhnout specifických cílů, s očekávaným úspěchem a ve stanoveném čase. Přichází první impulz ke vzniku projektu, jsou formulovány základní záměry, jsou prováděny vstupní analýzy.
Navíc, jak dlouho je platný patent?
Patenty i užitné vzory jsou vždy omezeny maximální dobou, po kterou mohou platit. V současnosti je tato délka prakticky po celém světě 20 let od podání přihlášky vynálezu v daném státě. Výjimkou jsou léčiva, kde lze získat ještě tzv. ochranná dodatková osvědčení, která prodlouží platnost monopolu až o 5 let.

Navíc, co nelze patentovat?

Existují však i výjimky, které v zásadě patentovat nelze. Těmi jsou objevy, vědecké teorie, plemena zvířat, nové odrůdy rostlin nebo například způsoby léčení lidí a zvířat.
...
Těmi jsou:
  • novost.
  • dostatečná tvůrčí/vynálezecká činnost.
  • průmyslová využitelnost.
A jak najít patent?
Národní databáze patentů a užitných vzorů – bezplatně přístupná databáze, která obsahuje české zveřejněné přihlášky vynálezů od r. 1991, evropské patenty platné na území ČR a zapsané užitné vzory. Databáze je přístupná ze stránek Úřadu průmyslového vlastnictví (www.upv.cz; rubrika Online databáze).

Navíc, co je to vynález?

Vynález je výrobek nebo technický postup, který představuje poprvé prakticky realizovanou novou myšlenku, která buď zlepšuje současný stav, nebo poskytuje úplně nové možnosti. Za určitých podmínek může být na vynález udělen patent.
Co umožňoval toleranční patent?
Toleranční patent je zákonodárný dokument vydaný 13. října 1781 rakouským panovníkem a římskoněmeckým císařem Josefem II. Císař jím umožnil legální existenci dalších tří křesťanských vyznání (kromě dosud jediného povoleného římskokatolického).

Když to vezmeme v úvahu, kdo má právo na patent?

Právo na patent má původce vynálezu nebo jeho právní nástupce. Původcem vynálezu je ten, kdo jej vytvořil vlastní tvůrčí prací. Spolutvůrci mají právo na patent v rozsahu, v jakém se podíleli na vytvoření vynálezu.

By Grover

Jak Zazipovat PDF s heslem? :: Jak si nechat patentovat nápad?
Užitečné odkazy