Domovská stránka > J > Jak Zjistit Verzi Macos?

Jak zjistit verzi macOS?

V nabídce Apple  v rohu obrazovky vyberte možnost O tomto Macu. Měli byste tady vidět název systému macOS, například macOS Monterey nebo macOS Big Sur, následovaný číslem verze. Pokud potřebujete znát také číslo sestavení, zobrazíte ho kliknutím na číslo verze.

Přečtěte si více

Související článek

Jakou zvolit verzi Windows 32 bit nebo 64 bit?

Klikněte na tlačítko Start a poté na počítač a vlastnosti. V okně s informacemi o systému se zobrazí verze operačního systému.

Následně, jak aktualizovat operační systém?

Stažení nejnovějších dostupných aktualizací Androidu
  1. V telefonu otevřete aplikaci Nastavení.
  2. Dole klepněte na Systém. Aktualizace systému.
  3. Zobrazí se stav aktualizace. Postupujte podle pokynů na displeji.
A další otázka, jak získat staré verze systému macos?
Stažení macOS na Mac pomocí Safari

Po stažení instalačního programu z App Storu se instalační program automaticky spustí. Safari stáhne následující starší instalační programy jako bitovou kopii disku pojmenovanou InstallOS. dmg nebo InstallMacOSX. dmg.

Jak přeinstalovat Mac OS Big Sur?

Důležité: Přeinstalace macOS vyžaduje připojení počítače k internetu.
  1. Spuštění počítače v režimu zotavení macOS:
  2. V okně aplikace Zotavení vyberte volbu Nová instalace verze systému macOS a pak klikněte na Pokračovat.
  3. Postupujte podle pokynů na obrazovce.
Můžete se také zeptat, jak nainstalovat mac os big sur?
Čistá instalace macOS Big Sur z macOS Catalina

Pokud máte vše zálohováno, tak váš Mac či MacBook klasickým způsobem vypněte. Jakmile se zařízení vypne, tak jej spouštěcím tlačítkem zapněte a ihned poté podržte společně klávesy Command + R. Tyto klávesy držte do té doby, dokud se neobjevíte na obrazovce Zotavení macOS.

Související článek

Jak zjistit co je na SD kartě?

Pokud na domovské obrazovce stisknete tlačítko nabídky, vyberte nastavení z nabídky. To se může jmenovat jinak, například Paměť telefonu nebo podobně. Zde se zobrazuje celkové a volné místo ve vnitřní paměti telefonu.

Následně, jak na macu stáhnout jakoukoliv verzi macos?

Způsobů, pomocí kterých můžete stáhnout jakoukoliv verzi macOS, existuje hned několik. Mezi nejjednodušší možnost patří samotný instalátor stáhnout přímo z App Storu, u starších verzí macOS pak přímo ze stránek Applu, které jsou určené pro vývojáře.
Pokud jde o toto, jak zjistit uloziste na macbooku?
V nabídce Apple  v rohu obrazovky vyberte možnost O tomto Macu. Klikněte na Úložiště. Pruh úložiště nejprve odhadne množství využitého a dostupného úložného prostoru. Po dokončení výpočtu zobrazí segmenty představující několik kategorií souborů.

Jak zjistit parametry Macbook?

Na iPhonu a iPadu ho naleznete jednoduše v Nastavení -> Obecné -> Informace, na Macu pak stačí klepnout na  -> O tomto Macu, kde už se v okně sériové číslo zobrazí.
A proč aktualizovat operační systém?
Proč jsou aktualizace důležité

Proč? V aktualizacích jsou totiž kromě nových funkcí, případně úprav grafického uživatelského rozhraní skryty také bezpečnostní záplaty. Ty opravují tzv. zranitelnosti často mnohem dříve, než se informace o nich dostanou na veřejnost.

Někdo se také může ptát, proč aktualizovat os?

Aktualizace se provádí buď z důvodů implementace vyšší bezpečnosti, oprav chyb, nebo z důvodu přechodu na novější verzi software, která obvykle poskytuje novou funkcionalitu a vlastnosti.

By Eleni

Similar articles

Jak aktualizovat win? :: Jak nainstalovat macOS Big Sur?
Užitečné odkazy