Domovská stránka > K > Kolik Je Verzi Windows?

Kolik je verzi Windows?

První verze Windows 1.0 byla na trh uvedena pro systém MS-DOS v roce 1985, avšak masového rozšíření dostál až Windows 95. V současné době jsou aktuální klientské verze Windows 8.1 Windows 10, a Windows 11. V případě serverových verzí: Windows Server 2008, 2012, 2016 a 2019 a 2022.

Přečtěte si více

Související článek

Jakou zvolit verzi Windows 32 bit nebo 64 bit?

Klikněte na tlačítko Start a poté na počítač a vlastnosti. V okně s informacemi o systému se zobrazí verze operačního systému.

Kdo vlastní Windows?

Microsoft
Microsoft Corporation
Právní formaakciová společnost
Datum založeníAlbuquerque, Nové Mexiko, USA (4. duben 1975)
ZakladateléBill Gates, Paul Allen
SídloRedmond, Washington, USA
Co bylo před Windows?
Operační systém MS-DOS (Microsoft Disk Operating System) byl ve své době velmi známý a v dnes jej můžeme považovat za předchůdce systému Windows.

Navíc, jak otestovat počítač na windows 11?

Na oficiálním webu jej hledejte pod názvem PC Health Check, po nainstalování do české verze Windows se bude jmenovat Kontrola stavu osobního počítače. Jakmile jej spustíte, v horní pruhu klikněte na Zkontrolovat teď. Když bude vše v pořádku, napíše jen stručně Tento počítač splňuje požadavky na Windows 11.
Někdo se také může ptát, jak zjistit verzi windows 10 32 nebo 64?
Vyhledání informací o operačním systému ve Windows 10
  1. Vyberte tlačítko Start > Nastavení > Systém > O systému .
  2. V části Specifikace zařízení > Typ systému se podívejte, jestli máte 32bitovou nebo 64bitovou verzi Windows.
  3. V části Specifikace Windows zjistíte edici a verzi Windows spuštěnou na vašem zařízení.

Související článek

Kolik stojí Win 11?

Existují dvě různé verze nového operačního systému. Běžní uživatelé mohou používat verzi Windows 11 Home. Varianta pro firemní segment se nazývá Windows 11 Pro.

Můžete se také zeptat, jaké jsou verze windows 10?

Windows 10 je nabízen ve dvou hlavnch verzích. Je to Windows 10 Home a Windows 10 Professional. Pokud řešíte, jaký z nich zvolit, přinášíme k tomu rozbor nejdůležitějších rozdílů.
Jakou verzi Windows koupit?
Pokud chcete počítač hlavně na hraní nebo na běžné domácí použití, bohatě vám postačí varianta Windows 10 HOME. Pro firemní nasazení doporučujeme operační systém Windows 10 PRO, který vám nabídne další profesionální nástroje, jako například: podpora virtualizace HyperV.

Kam patří operační systém Windows?

Desktop je počítač sloužící uživateli na stole. Patří mezi ně osobní počítače (PC, Mac Pro, notebooky). Cílem systému je nabídnout jednoduchost, univerzálnost, práci s mnoha aplikacemi. Mezi nejznámější operační systémy pro desktopové počítače patří Microsoft Windows, MacOS od firmy Apple, Linux.
Z jakého roku je Windows 7?
Při vydání systému Windows 7 22. října 2009 se společnost Microsoft zavázala poskytovat podporu u tohoto produktu po dobu 10 let.

Kdy vznikl Windows 10?

Windows 10 je operační systém pro osobní počítače od firmy Microsoft z řady Windows NT, který byl vydán 29. července 2015.

By Neeoma

Similar articles

Jaké Windows? :: Z jakého roku je Windows 7?
Užitečné odkazy