Domovská stránka > C > Co Znamená Modrý Klín Na České Vlajce?

Co znamená modrý klín na české vlajce?

Pro odlišení od ostatních trikolór, dělící své národní barvy ve vlajce do pruhů, bylo r. 1920 zákonem rozhodnuto, že pole přidané modré barvy bude mít tvar klínu, směřující do poloviny vlajky. Význam tohoto modrého klínu byl obvykle vykládán jako symbol Slovenska.

Přečtěte si více

Související článek

Co znamená povolit cookies?

Propojují uživatele webu se sociálními sítěmi. Soubory cookie pomáhají přizpůsobit reklamu. Aby je webové stránky mohly používat, musí uživatel s jejich použitím souhlasit. Pracují na stránkách jednotlivých návštěvníků.

Následně, co znamená švýcarská vlajka?

Původ čtvercové švýcarské vlajky s tradičním bílým rovnoramenným křížem na červeném pozadí sahá již do středověku. Švýcarsko bylo v té době součástí Svaté říše římské, a kříž tak symbolizuje křesťanství a červená prolitou krev křesťanských mučedníků.
Jak vypadá nizozemská vlajka?
Vlajka Nizozemska má tři vodorovné pruhy v barvách červené, bílé a modré.

Někdo se také může ptát, jak vypadá portugalská vlajka?

Vlajka Portugalska se skládá ze dvou svislých pruhů – levého zeleného a pravého červeného. Pruhy jsou nestejné šíře, přičemž zelený zabírá dvě a červený tři pětiny délky vlajky. Střed znaku země je umístěn na hranici obou barev.
Když to vezmeme v úvahu, jakou barvu má ukrajinská vlajka?
O vlajce Ukrajiny

ledna 1992. Ukrajinská vlajka má dva vodorovné pruhy, modrý a žlutý. Modrá symbolizuje oblohu, žlutá zralá pšeničná pole.

Související článek

Co znamená řazení u vypínače?

Řazení je technický elektrotechnický termín, který definuje vnitřní uspořádání strojního zařízení spínače. Případně se tím rozumí provedení kontaktů. Pro každou posloupnost v elektrickém obvodu existuje specifické použití.

Pokud jde o toto, jak vypada vlajka ukrajiny?

Horní modrý pruh na vlajce Ukrajiny symbolizuje blankytně modré nebe a spodní žlutý pruh připomíná úrodná ukrajinská pole. Barvy vlajky pochází z roku ukrajinského státního znaku, který barevně vycházel z erbu rodu Ruriků a Kyjevské Rusi, a vlajka samotná vznikla v revolučním roce 1848.
Někdo se také může ptát, co znamená znak ukrajiny?
Ve skutečnosti se nejedná o trojzubec, ale o symbol sokola ve střemhlavém letu. Sokol je prastarý symbol představující slunce/nebesa (v Egyptě např. uctívaný jako Hor - bůh nebes a světla s hlavou sokola).

Můžete se také zeptat, jaké barvy má německá vlajka?

Vlajka Německa se skládá ze tří vodorovných pruhů barev černá, červená a žlutá (často uváděna i zlatá), poměr délek stran je 3:5. Nepřetržitě je vlajkou Spolkové republiky Německo od roku 1949.
Následně, co je to union jack?
Vlajka Spojeného království zvaná Union Jack je vlajka Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Její současný vzhled pochází z roku 1801.

Co symbolizuje vlajka NATO?

Modrá barva vlajky symbolizuje Atlantský oceán, kruh jednotnou vůli a růžice společné směřování k míru prostřednictvím politické, hospodářské a vojenské spolupráce.

By Granese Polcyn

Similar articles

  • Co to znamená x64?

    x64 je termín, který označuje 64bitové procesory. Pojem bit znamená buď 1, nebo 0. Počet bitů je počet jedniček a nul, které může počítačový procesor použít ke komunikaci instrukcí a přiřazení adres paměti.

  • Co znamená zkratka CTRL F?

    V jednoduchém průzkumu zjistili, že 90 % uživatelů nezná klávesovou zkratku, která se používá k vyhledávání informací na stránce v mnoha různých aplikacích, a to i v různých operačních systémech.

  • Co to znamená BIM?

    Building Information Modeling nebo také Building Information Management je zkratka anglického termínu. Do češtiny se obvykle překládá jako Informační modelování budov. Takzvané digitální dvojče budovy vzniká v procesu spolupráce specialistů.

  • Co znamená zkratka cis?

    Lidé, jejichž pohlavní identita odpovídá pohlaví, které jim bylo přiděleno při narození, se označují jako cisgender. Není to totéž co termín trans.

  • Co to znamená CSS?
  • Co znamená znacka NFC?
  • Co znamená NFC u Huawei?
  • Co znamená SPF 50?
Jaký je rozdíl mezi daty a informacemi? :: Jak vypada vlajka Francie?
Užitečné odkazy