Domovská stránka > C > Co Je To Odkladný Účinek Odvolání?

Co je to odkladný účinek odvolání?

Odkladný (suspensivní) účinek znamená, že včas podaným odvoláním se odkládá právní moc a vykonatelnost napadeného rozhodnutí. Ve výjimečných případech může soud nebo správní úřad, který napadené rozhodnutí vydal, odkladný účinek odvolání vyloučit.

Přečtěte si více

Jak dlouho trvá odvolání ke Krajskému soudu?

Pokud nesouhlasíte s vyhodnocením důkazů, musí odvolací soud zpravidla uspořádat jednání, při kterém se důkazy znovu projednají. To obvykle proces zpomalí. Odvolací řízení v každém případě trvá u odvolacího soudu několik měsíců.
Jak probíhá odvolací řízení?
Jak probíhá jednání u odvolacího soudu?
  1. odvolání zamítnout;
  2. změnit rozsudek soudu prvního stupně nebo vynést nový rozsudek;
  3. zrušit rozsudek prvního stupně a trestní řízení zastavit;
  4. zrušit rozsudek prvního stupně a vrátit případ zpět tomuto soudu k novému projednání.

Jak podat blanketní odvolání?

Odvolání se podává s potřebným počtem stejnopisů tak, aby jeden stejnopis zůstal správnímu orgánu a aby každý účastník dostal jeden stejnopis. Nepodá-li účastník potřebný počet stejnopisů, vyhotoví je správní orgán na náklady účastníka.
Co je to Autoremedura?
Autoremedura (z lat. remederi – „zhojit" ) je zvláštním způsobem remedury, tedy vyřízení opravného prostředku v řízení, kdy o zrušení nebo změně rozhodnutí rozhoduje sám orgán, který vydal původní napadené rozhodnutí. Jejím účelem je umožnit rychlou nápravu vlastní chyby.

Když to vezmeme v úvahu, co znamená odkladný účinek žaloby?

„Soud na návrh žalobce po vyjádření žalovaného usnesením přizná žalobě odkladný účinek, jestliže by výkon nebo jiné právní následky rozhodnutí znamenaly pro žalobce nenahraditelnou újmu, přiznání odkladného účinku se nedotkne nepřiměřeným způsobem nabytých práv třetích osob a není v rozporu s veřejným zájmem.
Kdy nemá odvolání odkladný účinek?
V případech, kdy je odkladný účinek odvolání vyloučen přímo právní normou, o něm správní orgán nerozhoduje a pouze v poučení rozhodnutí uvede, že odvolání proti takovému rozhodnutí nemá odkladný účinek.

Jaké vady rozhodnutí lze napadat odvoláním?

(1) Odvoláním lze napadnout výrokovou část rozhodnutí, jednotlivý výrok nebo jeho vedlejší ustanovení. Odvolání jen proti odůvodnění rozhodnutí je nepřípustné.
Jak probíhá odvolání u krajského soudu?
O odvolání proti rozsudku okresního soudu rozhoduje nadřízený krajský soud a o odvolání proti rozsudku krajského soudu rozhoduje Nejvyšší soud. Po zahájení řízení u odvolacího soudu bude přednesen napadený rozsudek a bude předložena zpráva o případu. Následně přednesete vy své odvolání společně s odůvodněním.

Můžete se také zeptat, jak dlouho se ceka na odvolání?

Podání odvolání Uchazeč může podat odvolání proti rozhodnutí ředitele školy o výsledku přijímacího řízení, a to ve lhůtě 3 pracovních dnů ode dne doručení rozhodnutí (§ 60e odst. 3 školského zákona).

By Samy Codispoti

Jak dlouho trvá předvolání k soudu? :: Jaký je rozdíl mezi zkratkou a zkratkovým slovem?
Užitečné odkazy