Domovská stránka > C > Co To Je Pirátství?

Co to je pirátství?

Pirátství je parazitování na duševním vlastnictví někoho jiného a to především za účelem zisku. Pojmenování pirátství vzniklo původně podle pojmenování černých rozhlasových stanic umístěných na lodích, které kotvily v mezinárodních vodách. Tyto stanice neoprávněně vysílaly hudbu, tedy autorská díla.

Přečtěte si více

Někdo se také může ptát, v jaké době žili piráti?

Největší žně měli piráti v Karibiku v rozmezí let 1640 až 1690. S rostoucí snahou námořních velmocí o důkladnější kontrolu nad zaoceánskou dopravou nastaly pirátům krušné časy. Za konec karibského pirátství je považováno období kolem roku 1720.
Pokud jde o toto, co jedli piráti?
Na přelomu 18. a 19. století měl námořník britského královského námořnictva nárok denně na libru (0,45 kg) chleba, 4,5 litru lehkého piva, dvakrát týdně libru vepřového a dvě libry hovězího masa, ve zbývajících třech dnech na máslo a sýr.

Jak žili piráti?

Piráti patřili obecně ke krutým lidem, většinou neznali slitování, i když se určitě mezi nimi nacházely i výjimky. Dobývali, plenili a drancovali, shromažďovali své bohatství, ale žili ve špíně na palubách lodí, pronásledování a souzeni na okraji společnosti.
Co dělají piráti?
pirate, řec. πειρατής peiratés, mořský lupič) je námořní lupič. Piráti obvykle přepadají obchodní lodi, ale často loupí a rabují i na pobřeží. Pirátství kvete tam, kde je velký lodní provoz a lupiči mohou doufat v bohatou kořist.

Navíc, co je to bukanýr?

Jako bukanýři (buccaneers) byli v 17. století v Západní Indii označováni původně francouzští lovci. Slovo pochází z boucan, dřevěné obruby užívané pro vaření masa (jinde zvaná barbacoa). Tito piráti terorizovali španělské državy ve prospěch jiných evropských států; nejznámější z nich byl Henry Morgan.
Kde bydlí Bartoš?
Ivan Bartoš
PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.
Narození20. března 1980 (42 let) Jablonec nad Nisou Československo
ChoťLydie Franka Bartošová (od 2015)
Dětisyn Bertram
SídloPraha

Kde je Tortuga?

Tortuga (francouzsky Île de la Tortue, v haitské kreolštině Latòti) je ostrov v Atlantském oceánu nedaleko od severozápadního pobřeží Hispanioly. Je součástí haitského departementu Nord-Ouest.
Co podporují piráti?
Piráti podporují LGBT práva v Česku, ochranu soukromí, legalizaci konopí, a staví se proti masovému sledování obyvatel.

Někdo se také může ptát, kdo to byl korzár?

"nájezdník") či privatýr (angl. privateer) nebo kaper (holand.) je jinak soukromá osoba, která obdržela od své vlády oficiální pověření k vedení kořistnické činnosti na moři. Ta spočívala v napadání obchodních lodí nepřátelské mocnosti a jejich zajímání.

By Rosmarin Tessitore

Kolik mají Pirati poslancu? :: Jaké je složení Slunce?
Užitečné odkazy