Domovská stránka > C > Co To Je Výkřičník?

Co to je Výkřičník?

Vykřičník (!) je interpunkční znaménko, které se zpravidla používá pro ukončení věty rozkazovací nebo zvolací, po citoslovci nebo ke zdůraznění věty oznamovací.

Přečtěte si více

Související článek

Jak napsat vykřičník na Macu?

Při stisknutí levého tlačítka jej neuvolňujte. Na klávesnici je číselný kód. Ten! se zadá po uvolnění levého tlačítka Alt.

Co znamená obrácený otazník?

Existuje pro obrácený otazník klávesová zkratka? (¿)

Zatímco obyčejný otazník se u nás používá k ukončení tázací věty, ve španělštině jej můžete najít i na začátku věty ve formě obráceného otazníku.
Pokud jde o toto, jak napsat na klávesnici obrácený otazník?
Při tomto postupu nejprve zmáčkneme levý Alt (vlevo od mezerníku) a držíme ho stisknutý. Následně na numerické části klávesnice vyťukáme číselný kód 63. Nakonec Alt pustíme a ihned dojde k propsání.

Někdo se také může ptát, kdy se píše středník?

Středník odděluje části jedné věty, ale výrazněji než čárka. Středníky se v posledních desetiletích téměř přestaly používat a jejich používání je považováno za anachronismus. Nahradily je tečky nebo čárky, protože experti na styl radí, že věty mají být co nejkratší a dlouhé věty jsou projevem stylistické neobratnosti.
Můžete se také zeptat, kdy se píše čárka před než?
Spojka než

V prvním případě je čárka namístě: Starosta udělal pro tuto věc víc, než mu předpis ukládal. Následuje‑li po spojce než pouze větný člen, a to jiný než přísudek (srov. níže typ víc ležel(,) než seděl), tzn. že tato část věty neobsahuje určité sloveso, čárka před spojku nepatří: Má lepší auto než já.

Související článek

Jak se píše na klávesnici vykřičník?

Klávesou vlevo od Enteru lze napsat vykřičník přímo na české klávesnici. Spolu s dalšími věcmi zobrazuje naše! Zadání se provede okamžitě, pokud tuto klávesu stisknete současně s klávesou Shift.

Co znamenaji tři Otazniky?

Pokud chceme naznačit otázku se silným údivem apod., sázíme otazníky tři a bez mezer mezi nimi: To si ze mě děláš legraci??? Sázíme-li tři otazníky, musíme užít tří jednotlivých otazníků, nikoliv ligatury dvou otazníků a jednoho samostatného otazníku. Srov.
Někdo se také může ptát, jak se dělá vykřičník?
Vykřičník lze napsat na české klávesnici přímo, a to klávesou, která se nachází nalevo od Enteru. Je na ní vyobrazen náš ! společně s § (paragraf), " (uvozovky) a ' (apostrof). Tuto klávesu stiskněte současně se Shiftem a ihned dojde k zápisu.

Jak napsat otazník na anglické klávesnici?

Anglická klávesnice

Pokud máte nastavenou anglickou klávesnici (vpravo dole na monitoru máte ikonku EN), tak není nic jednoduššího, stačí tedy stisknout shift + klávesu, na které jsou zpravidla tyto čtyři znaky ? _ / - (tedy třetí zprava od M). Alternativa v ASCII kódu je levý Alt+0191.
Jak napsat a se stříškou?
Jak napsat E se stříškou

Stiskněte a držte pravý Alt a následně klávesu Š nad písmenem W. Poté klepněte na E a máte požadovaný znak Ê.

Můžete se také zeptat, jak se píše obráceně a?

À - je to pravý ALT+7 a napsat písmenko.

By Rivera

Similar articles

  • Co dělat když je u Wi-Fi vykřičník?

    Ve všech sítích, které mám, je u telefonu vykřičník. Chyba je v telefonu. Zdá se, že řešení mi zatím funguje. Dokud není zapnutý BT, internet funguje.

Jak se píší smajlíci? :: Co jsou to vidy?
Užitečné odkazy