Domovská stránka > K > Kdy Byl Vynalezen Internet?

Kdy byl vynalezen Internet?

Jejím tvůrcem je Tim Berners-Lee. Ten v letech 1989–1991 – v rámci svého působení v Evropské organizaci pro jaderný výzkum CERN – vytvořil hypertextovou síť, která pomocí odkazů umožňovala propojit informace uložené na různých počítačích či v různých souborech. Součástí byl i první prohlížeč.

Přečtěte si více

Související článek

Jak zrychlit Internet v mobilu?

Aplikace zrychlí rychlost vašeho internetu. Může to být mistr rychlosti internetu. Aplikaci je třeba stáhnout, nainstalovat a spustit. Povolte přístup, pokud vyžaduje práva roota.

Kdy vznikl Internet ve světě?

Kde začal internet

Předchůdce dnešního internetu vznikl už v roce 1969 pod názvem ARPANet (Advanced Research Project Agency Network) a navrhli ho američtí informatici Vint Cerf a Robert Kahn.
Jak funguje WWW?
WWW umožňuje přenos hypertextových souborů=webových stránek. Funguje na principu klient/server. To znamená: dokumenty jsou uloženy na serverech, ostatní počítače (třeba ten váš) posílají serverům požadavky na dokumenty=stránky, a servery jim vyžádané stránky posílají zpět.

Co to je intranet?

Intranet je v informatice označení pro část počítačové sítě, která používá stejné technologie jako Internet (rodinu protokolů TCP/IP, přenosový protokol HTTP atp.). Na rozdíl od Internetu je však intranet privátní („soukromý", „interní"), tj.
Kdo je vlastník Internetu?
Tím, že jde o shluk samostatných síťových celků, byť jsou navzájem propojené, Internet jako takový nemá vlastníka. Existují pouze majitelé jednotlivých dílčích sítí zapojených do Internetu. To mimo jiné znamená, že ve skutečnosti nelze Internet jako takový vyřadit z provozu.

Související článek

Jak rychlý internet pro Netflix?

Pokud chcete sledovat ve vysokém rozlišení, potřebujete předplatné. Rychlost internetu by měla být alespoň 5 megabitů za sekundu.

A další otázka, kdy vznikl první předchůdce dnešní sítě internet?

Přesně před 40 lety se objevily první zárodky dnešního internetu. Tehdy, 2. září 1969, šlo ale jen o první z mnoha experimentů.
Kdy byl Internet zpřístupněn pro veřejnost?
6. srpna 1991 byl první web na světě zpřístupněn veřejnosti přes „celosvětovou" síť. Vytvořil ho Tim Berners-Lee a nešlo o nic jiného než jednoduchou textovou stránku s odkazy, které ji napojovaly na další stránky.

Jak se jmenoval předchůdce dnešního internetu?

O síti Arpanet, která je považována za předchůdce internetu, se dnes již příliš nemluví. Bylo tomu nicméně přesně před pěti dekádami, 2. září 1969, kdy si dva počítače na Kalifornské univerzitě v USA prostřednictvím této sítě poprvé vyměnily informace.
Co je bezdrátové připojení?
Bezdrátová síť je typ počítačové sítě, ve které je spojení mezi jednotlivými účastníky sítě uskutečňováno pomocí bezdrátové komunikace, nejčastěji elektromagnetických vln. Tato implementace se nachází na fyzické vrstvě síťové struktury.

Pokud jde o toto, co je potřeba k wi-fi připojení?

Pro připojení budete potřebovat zařízení - Wi-Fi klienta/router apod. případně další příslušenství v závislosti na vaší poloze vůči přípojnému bodu poskytovatele Internetu. Potřebné vybavení Vám sdělí vybraný poskytovatel.

By Israel Fronczak

Similar articles

Jak získat šestý smysl? :: Co nám umožňuje internet?
Užitečné odkazy