Domovská stránka > J > Jak Vybrat Ssd Disk Do Pc?

Jak vybrat SSD disk do PC?

Ty nejlevnější SSD disky pořídíte s kapacitou kolem 128 GB. Ta vám vystačí pro uložení operačního systému, několika základních programů a běžných dat. Pakliže máte větší nároky na úložný prostor, musíte se poohlédnout po modelech s větší kapacitou. Mezi ty nejběžnější patří kapacity 256 GB, 512 GB a 1 TB.

Přečtěte si více

Související článek

Proč se mi nezobrazuje flash disk?

Po otevření okna Správa počítače vyberte v nabídce vlevo položku Úložiště / Správa disků. Disk, který není zobrazen, můžete vyhledat tak, že na něj kliknete pravým tlačítkem myši a vyberete možnost Importovat cizí disky.

Na co je SSD disk?

SSD neboli Solid-state drive neobsahují pohyblivé části jako magnetické pevné disky (HDD). Díky tomu umožňují větší rychlost čtení i zápisu, což se projevuje v mnohem rychlejších reakcích systému při spouštění programů apod. Oproti HDD však za stejnou cenu poskytují nižší kapacitu.
Jak otestovat SSD disk?
Oprava chyb na disku Windows 10 je díky ní proveditelná prakticky bez námahy. Stačí vám pouze spustit příkazový řádek a do něj vepsat příkaz chkdsk volume: /f, případně chkdsk volume: /r, pokud chcete provést hloubkovější opravu, a na závěr stisknout klávesu enter.

Jaké SSD na hry?

TOP SSD disky v České Republice
  • Kingston A400 240GB, SA400S37/240G. 749. 1,2. Více.
  • Kingston A400 480GB, SA400S37/480G. 1 219. 1,3. Více.
  • WD Blue SSD 500GB, WDS500G2B0A. 1 490. 1,3. Více.
Jak otestovat pevný disk?
V HD Tune jděte na záložku Benchmark a dejte Start. Nejdřív dojde k testu rychlosti (na pc nic v tu chvíli nedělejte, čtení a zápis by byl ovlivněn). Poté se objeví žluté tečky, což je test konzistence disku. Tečky by měly tvořit pruh, neměly by být rozprostřeny přes celé okno.

Související článek

Co dělat když mám plný disk?

Klepnutím na tlačítko Start otevřete nástroj Vyčištění disku. Pokud do vyhledávacího pole zadáte příkaz Vyčištění disku, vyberte ze seznamu výsledků položku Vyčištění disku. Vyberte jednotku, kterou chcete vyčistit, a poté zvolte OK.

Následně, kdy vyměnit ssd disk?

Určení životnosti disku

Například firma Samsung uvádí pro výdrž svých disků SSD s označením 850 EVO hodnotu 150 TBW. U naprosté většiny disků SSD je tato hodnota však pohybuje v rozmezí od 75 do 150 TBW. K většině disků SSD se dodává software, který vám prozradí, kolik dat se již na váš disk SSD zapsalo.
Jak zjistit opotřebení SSD disků?
To lze snadno zjistit například pomocí systémového nástroje SSD-Z. Program SSD-Z zobrazuje na záložce »Device« u položky »Bytes written« počet zapsaných bajtů. Nejnovější SSD disky většinou umožňují maximální objem zápisu, který leží v rozmezí 60 až 150 terabajtů.

A jak prodloužit životnost ssd?

Pokud hodláte ze svého SSD vyždímat úplné maximum, z hlediska životnosti a kapacity, pak vyhledejte „Obnovení", klikněte na „Konfigurovat nástroj Obnovení systému", dole zvolte možnost „Konfigovat" a zakažte ochranu systému v horní části okna.
Co je to externí pevný disk?
2,5″ externí harddisk se používá podobně jako USB flash disk. Je taktéž kompaktní a velice snadno přenosný, nabízí však větší kapacitu úložiště. Skvěle se hodí pro ukládání velkého objemu multimédií, pracovních dat nebo zálohování operačních systémů. 2,5″ externí disk se nejčastěji připojuje pomocí rozhraní USB.

Jaký druh paměti využívá disk SSD?

SSD jednotka, která používá nevolatilní paměť typu SRAM nebo DRAM, je někdy nazývána RAM-drive.

By Chenee

Similar articles

Jak poznat HDMI ARC? :: Jak je to s pevným diskem?
Užitečné odkazy