Domovská stránka > J > Jak Spustit Dvd Ve Windows 10?

Jak spustit DVD ve Windows 10?

Pokud chcete přehrávat disky DVD ve Windows 10, přejděte do obchodu Microsoft Store a kupte si aplikaci Windows Přehrávač DVD nebo jinou aplikaci, která přehrává disky DVD. Dostupné jsou i bezplatné DVD přehrávače.

Přečtěte si více

Související článek

Jakou zvolit verzi Windows 32 bit nebo 64 bit?

Klikněte na tlačítko Start a poté na počítač a vlastnosti. V okně s informacemi o systému se zobrazí verze operačního systému.

Co je CD a DVD mechanika?

Je to periferní zařízení na ukládání dat na optické disky. Některé mechaniky mohou jen číst z disku, ale většina mechanik umí čtení i zápis. Rekordéry se někdy nazývají vypalovací mechanika nebo zapisovací mechanika. Obecné prostředky a technologie zahrnuje rodiny obsahující CD, DVD, Blu-ray, HD DVD.
A další otázka, co je to optická mechanika k čemu slouží?
Optické mechaniky ukládají data na optické disky. Ty jsou snadno přenositelné, levné a mohou nabývat vysokých kapacit. Přestože flash disky dnes vládnou světu, v některých případech jsou optické mechaniky nenahraditelné, mnoho filmů i her je na DVD a Blu-ray discích stále dodáváno.

Co je to mechanika v PC?

Optická mechanika je zařízení v počítači, které slouží ke čtení cd nebo dvd disků. Dnes už je mnohé nové počítače nemají. Dříve sloužily dvd vypalovačky hlavně k instalaci operačního systému nebo programů a také k zálohování dat.
Jak vybrat Blu ray?
Vysoká obrazová kvalita především díky vysokému rozlišení

Filmy na blu-ray discích vás překvapí oproti DVD velmi vysokou kvalitou obrazu. Vysoké rozlišení (až 1920 x 1080 - což je až 5x více než u DVD) při reprodukci na Full HD televizoru na první pohled zaujme každého diváka.

Související článek

Kolik GB má Windows 11?

K dispozici jsou 4 gigabajty.

Někdo se také může ptát, jak je velké dvd?

Disky DVD mají průměr 120 mm a jsou 1,2 mm silná. Data se ukládají pod povrch do jedné nebo dvou vrstev ve stopě tvaru spirály (jako CD). Pro čtení dat se používá laserové světlo s vlnovou délkou 660 nm, tedy kratší než v případě CD; to také umožňuje jejich vyšší kapacitu.
Kde koupit prázdné DVD?
Prázdná DVD média | DATART.

Kdo vymyslel DVD?

DVD/Vynálezci
A jak přehrát dvd na televizi?
Stolní DVD přehrávač je běžným zařízením s jasným účelem – přehrávat filmy na DVD discích. K televizi se připojuje nejčastěji pomocí HDMI, k dispozici ale bývá i SCART určený pro starší televize.

Lidé se také ptají, proč mi nejde přehrát dvd?

Ve výchozím nastavení Win10 nejde DVD-čko přehrát. Je nutné doinstalování aplikace, která vám toto umožní. K dispozici je speciální Microsoft apka Přehrávání DVD, ale ta je zdarma jen ve zkušební verzi, plná stojí cca 400kč a to si asi nikdo nebude platit, když je možné si „dývko" pustit v zdarma dostupné aplikaci.

By Carline Rorrer

Similar articles

Jak daleko má dosah Bluetooth? :: Co je to Blu ray přehrávač?
Užitečné odkazy