Domovská stránka > C > Co Je To Ad?

Co je to ad?

Active Directory je v informatice název adresářových služeb LDAP implementované firmou Microsoft pro řadu systémů Windows NT. Active Directory byla představena ve Windows 2000 jako nástupce Domény Windows, který umožňoval pro centrální uchování informací využít stromovou strukturu databáze.

Přečtěte si více

Co znamená Ad 1?

Význam je z latiny, kde předložka ad znamená česky k. Ale to je právě správně, když se někdo odkazuje na nějaký bod, třeba bod 1, tak napíše ad 1) (jako že se vyjadřuje k bodu 1) a pokud někdo jen přidává další text k nějakému textu, tak napíše add 1) (jako dodatek neboli addendum 1).
Navíc, jak se správně píše ad?
V česky psaném projevu tedy bude za správnou považována pouze zkratka ad. Kromě latinských slovních spojení ji užíváme především při odkazování v rámci určitého textu (např.: ad 3) = k bodu 3; ad e) = k bodu e; ad Léčivé byliny = odkaz k názvu podkapitoly v knize).

Navíc, co je to bc?

zkratkaEditovat

before Christ (př. Kr.)
Pokud jde o toto, co je to ad acta?
z latinského ad acta, doslova „ke spisům, k aktům".

Když to vezmeme v úvahu, co to znamená t j?

pro spojení a podobně, a tak podobně, to jest, a jiné, mimo jiné.
Jak se píše zkrátka ad?
Anno Domini (zkratka A. D.) znamená latinsky „Léta Páně" (L. P.) a označuje letopočet od narození Krista. Vyskytuje se v historických křesťanských dokumentech, na nápisech apod. V češtině se běžně používá označení „našeho letopočtu" (zkratka n. l.) nebo „po Kristu" (po Kr.), případně „křesťanské éry" ad.

Jak se píše mj?

U zkratky mj. (mimo jiné) není podobných omezení třeba, protože předložka mimo se pojí jen se 4. pádem.
Můžete se také zeptat, co to je magistr?
Magistr (z lat. magister) je akademický titul označující absolventa vysoké školy v magisterském studijním programu. Zkratka tohoto titulu je Mgr., pro umělecké studijní programy se používá varianta, resp. akademický titul, magistr umění ve zkratce MgA.

Kde se píše titul Bc?

Zkratky akademických titulů se uvádějí před jménem. Zkratky absolventů bakalářského studia jsou Bc. (bakalář), BcA. (bakalář umění).

By Searby

Jak se píšou tituly? :: Co posilat na Snap?
Užitečné odkazy