Domovská stránka > J > Jaká Je Kapacita Jednovrstvého Jednostranného Disku Dvd O Průměru 12 Cm?

Jaká je kapacita jednovrstvého jednostranného disku DVD o průměru 12 cm?

Jaká je skutečná kapacita jednovrstvých médií DVD? Ač se všude uvádí kapacita 4,7 GB, je datová kapacita médií DVD nižší (cca 4,38 GB). Filmový průmysl totiž počítá 1kB jako 1000 bajtů (B), zatímco v IT světě se za 1kB považuje zásadně 1024 bajtů (obdobně to platí i pro násobky, tedy MB i GB).

Přečtěte si více

Související článek

Jak udělat defragmentaci disku?

Nabídka Start se nachází v levém dolním rohu obrazovky. Klepněte na disk. Vlastnosti naleznete v rozevíracím poli. Tlačítko Defragmentace najdete na kartě Nástroje.

Co se používá pro čtení dat na DVD?

Disky DVD mají průměr 120 mm a jsou 1,2 mm silná. Data se ukládají pod povrch do jedné nebo dvou vrstev ve stopě tvaru spirály (jako CD). Pro čtení dat se používá laserové světlo s vlnovou délkou 660 nm, tedy kratší než v případě CD; to také umožňuje jejich vyšší kapacitu.
Navíc, jaký je rozdíl mezi cd a dvd?
Základní rozdíl mezi CD a DVD je v tom, že CD má pouze jeden polykarbonátový disk, zatímco DVD je slepen ze dvou. Ten nejdůležitější rozdíl, který oceníte při ukládání dat, je samozřejmě v kapacitě média. Ta je dána hustotou drážek na polykarbonátovém kotouči.

Jaký je rozdíl mezi kompaktními disky pro vypalování CD-R a CD RW?

Média CD-RW (Compact Disk ReWritable) mají všechny vlastnosti jako CD-R, navíc však umožňují smazání jejich obsahu a nahrání nového. Počet takových přepisů (rewrite) se uvádí kolem 1000.
A další otázka, jaká je kapacita dvd?
DVD+R DL je dvouvrstvý zapisovatelný formát DVD podobný DVD+R. Na disky DVD+R DL lze nahrávat až 8,3 GB na disk oproti 4,7 GB na standardní disky DVD+R. Na disk DVD+R DL lze data nahrát pouze jednou, pak jsou data na disku trvale uložena.

Související článek

Jak změnit písmeno Google disku?

Pokud se vám písmeno jednotky nelíbí, vyberte z kontextové nabídky možnost Změnit písmeno jednotky a cestu. V zobrazeném okně klepněte na tlačítko Změnit, přiřaďte disku nové písmeno jednotky a volbu potvrďte klepnutím na tlačítko OK.

Když to vezmeme v úvahu, jaká je kapacita cd?

Kapacita 12 cm disku je stejná jako u běžného disku CD-ROM, tzn. 74 minut audia ve formátu CD-DA nebo 650 MB dat. V současnosti se díky toleranci normy můžeme již setkat pouze s disky o kapacitě 700 MB (80 min), což je maximum, co norma umožňuje. Větší média již nemusí být čitelná ve všech přehrávačích.
Jak probíhá čtení z CD?
Paprsek se dostává do fokusačního systému, kde je soustavou čoček zaměřen na povrch disku. Povrch disku CD je opatřen odrazivou vrstvou, která způsobí odraz laserového paprsku zpět. Právě v tomto okamžiku se rozhoduje o přečtené hodnotě. Síla odrazu totiž závisí na tom, zda se paprsek odráží od výstupku nebo prohlubně.

Co je to DVD mechanika?

Je to periferní zařízení na ukládání dat na optické disky. Některé mechaniky mohou jen číst z disku, ale většina mechanik umí čtení i zápis. Rekordéry se někdy nazývají vypalovací mechanika nebo zapisovací mechanika. Obecné prostředky a technologie zahrnuje rodiny obsahující CD, DVD, Blu-ray, HD DVD.
Na které médium nelze data přepisovat?
CD-ROM - optické disky s kapacitou 650 MB, které nelze přepisovat. Princip ani formát záznamu se neliší od zvukových CD. Rychlost CD mechanik se udává v násobcích rychlosti 150KB/s.

Lidé se také ptají, kdo vymyslel dvd?

DVD/Vynálezci

By Silvestro

Similar articles

Co je to Black list? :: Co znamená jiné v uložišti Android?
Užitečné odkazy