Domovská stránka > C > Co Se Děje Se Zlatem?

Co se děje se zlatem?

Ceny drahých kovů se konsolidovaly, ovšem v pátek zlato i stříbro uzavíraly téměř na nejnižší dolarové úrovni za celý týden. Cena zlata tak klesla o procento, stříbro zlevnilo o 2,5 %. Nadále jsou ve hře dvě varianty vývoje. Zlato zavřelo na týdenních minimech, což není příliš povzbudivé pro býky.

Přečtěte si více

Související článek

Co se děje při erekci?

Když dojde k sexuálnímu vzrušení u muže, dochází k přílivu krve do penisu, což je doprovázeno zrychleným srdečním tepem, vyšším krevním tlakem a prohloubeným dýcháním. Centrum erekce musí dát signál tepnám, aby se rozšířily, aby došlo k erekci.

Proč zlato klesá?

Důvodem aktuálního poklesu ceny zlata je zejména momentálně relativně silný US dolar i Euro. Obě měny se momentálně těší větší důvěře investorů. US dolar proto, že americká ekonomika hlásí i přes varování některých expertů většinou pozitivní čísla a zdá se, že na pořadu dne je i brzké zvýšení úrokových sazeb od FEDu.
Někdo se také může ptát, proč jde zlato dolů?
„Inflace, nižší úrokové sazby a oslabení dolaru tlačí cenu zlata výše. Právě obavy z inflace by se mohly stát hlavním motorem pro růst ceny zlata. V prvním letošním čtvrtletí zlato reagovalo především na pohyby úrokových sazeb," dodává.

Lidé se také ptají, proč stoupá cena zlata?

Mezi základní faktory, které ovlivňují vývoj ceny zlata na burze, patří kurz amerického dolaru (v případě znehodnocení dolaru cena zlata stoupá), inflace (zlato je ideální pojistkou proti růstu cenové hladiny a zvyšující se inflace vyvolává vyšší poptávku po žlutém kovu, která vede k růstu jeho ceny) a výše úrokových
Pokud jde o toto, jak to bude se zlatem?
Obecně lze pozorovat několik trendů: S rostoucí inflací ve světě roste i poptávka a s ní cena zlata. Znehodnocení měny vede investory k vytváření zlatých rezerv, neboť z dosavadního vývoje je patrné, že zlato představuje stabilní investici hodící se především v těžkých časech.

Související článek

Co se děje při elektrolýze?

Proces lýzy zahrnuje průchod stejnosměrného elektrického proudu roztokem elektrolytu a iontových sloučenin. Proud se do roztoku zavádí pomocí dvojice vodičů. Proud způsobuje oxidačně-redukční reakce.

Kdy cena zlata klesá?

Aktuální cenový graf zlata

Od počátku roku 2019 až do srpna 2020 došlo k velkému nárůstu ceny zlata z přibližně 1250 USD až nad hodnotu 2000 USD. Po takto silném rostoucím trendu přišla pochopitelně korekce. Pokles se zastavil až v březnu 2021. Od té doby se hodnota zlata pohybuje v cenovém kanálu.
A další otázka, proč si nekupovat zlato?
U zlata to tak není, zlato negeneruje žádný příjem, naopak stojí peníze ho někde uskladnit. Z tohoto pohledu je tedy zlato čistě spekulativní nástroj, u kterého nelze určit jeho vnitřní hodnotu, a pokud se rozhodujete ho koupit jako investici, pak pouze spekulujete, že po něm poroste poptávka.

Proč neinvestovat do zlata?

Důvodem je totiž to, že zlato není aktivum, které by Vám vydělávalo nějaké peníze, ale pouze spekulujete na to, že jeho hodnota v budoucnu vzroste. Jeho nákup má význam pro investory s větším majetkem jako alokace části svého majetku ve formě reálného zlata za účelem diverzifikace svého portfolia.
V jaké době kupovat zlato?
Nakoupit zlato se vyplatí po korekci či v období, kdy cena dlouhodobě stagnuje. V roce 2018 byla dobrá nákupní příležitost mezi srpnem a říjnem, kdy cena spadla pod 1 200 USD za unci. V roce 2019 pak na podzim, kdy díky optimističtějším číslům ze světové ekonomiky zlato krátkodobě kleslo na 1 450 USD za unci.

Kdy byla nejvyšší cena zlata?

V minulém týdnu cena zlata otestovala dosavadní historický rekord v amerických dolarech. Konkrétně bylo v úterý 8.3.2022 dosaženo spotové ceny 2.070 USD. Naposledy byla tato úroveň k vidění 7.8.2020, kdy zlato tehdy završilo razantní 5měsíční růst z ceny 1.450 USD na...

By Penman

Similar articles

  • Co se deje s krypto?

    Nedávné reakce na trhu s kryptoměnami naznačily pravděpodobné oživení díky optimistickým prognózám analytiků JP Morgan a zprávám o dalším fondu Andressen & Horotwitz, který hledá příležitosti, protože sektor klesá. Včerejší oslabení amerických indexů způsobilo opětovný pokles ceny bitcoinu.

  • Co se děje po splacení hypotéky?

    Banka vám po provedení poslední platby vystaví potvrzení. Katastrálnímu úřadu se odstoupení od hypoteční smlouvy na nemovitost neoznamuje. Je účtován správní poplatek ve výši 4 000 EUR.

  • Co se deje s Vajickem při menstruaci?

    Ve vaječníku začínají růst folikulární váčky pod vlivem folikulostimulačního hormonu.

Kdo určuje cenu zlata? :: Jak probíhá přestup na letišti Frankfurt?
Užitečné odkazy