Domovská stránka > C > Co Je To Metainformace?

Co je to metainformace?

Metainformace jsou dílčí informace, které popisují atributy informačního zdroje. Zdrojem může být kniha, počítačový dokument, obrázek, videosekvence či zvukový záznam. V dalším textu bude tedy primární informace(předmět, kniha, dokument) nazývána zdrojem, metainformace metainformací.

Přečtěte si více

A jak najít metadata?

V případě obrázků je to potom formát souboru PNG. K dispozici jsou i různé čističe metadat. Například Microsoft Office, respektive aplikace v tomto kancelářském balíku obsahují funkci Zkontrolovat metadata. Klikněte na Soubor -> Informace -> Zkontrolovat dokument -> Zkontrolovat metadata.
Jakou úlohu v tom hrají metadata?
Metadata jsou strukturované informace o webu určené pro vyhledávače, respektive pro strojové čtení. V rámci celé interakce běžného uživatele s webem, tvoří metadata jen nepatrnou část obsahu, kterou může vidět, a to téměř výhradně ve vyhledávačích. O to důležitější jsou metadata pro výpočet hodnocení stránky.

Můžete se také zeptat, co je to data?

Data jsou v informatice údaje zaznamenané v digitální (číselné) podobě určené k počítačovému zpracování. Data (např. číslo, text, obrázek, zvuk) jsou zapsána (kódována) v podobě posloupností čísel (bajtů) a uložena např. v operační paměti počítače nebo na záznamovém médiu (pevný disk, CD, paměťová karta apod.).
Co to je informace?
Informace (z lat. in-formatio, utváření, ztvárnění) je velmi široký, mnohoznačný pojem, který se užívá v různých významech. V nejobecnějším smyslu je informace chápána jako údaj o prostředí, jeho stavu a procesech v něm probíhajících.

Jak fungují tagy?

RFID čtečka obsahuje RF modul, který funguje zároveň jako vysílač i přijímač radiových signálů. Vysílač se skládá z oscilátoru, který vytvoří přenosovou frekvenci, dále z modulátoru, který do přenosového signálu vloží potřebné příkazy, a nakonec ze zesilovače, který dodá signálu dostatečnou sílu k aktivaci tagu.
Následně, co jsou meta značky?
Meta značky nebo také meta tagy jsou speciální texty v záhlaví vašeho webu. Jedná se zejména o meta tag title a description. Tyto tagy nejsou součástí obsahu webové stránky. Pomáhají vyhledávačům snáze identifikovat, co se na stránce nachází a co se na ní uživatelé mohou dozvědět.

Jak zjistit EXIF informace?

Konkrétní příklady
  1. Zobrazení EXIF metadat v programu IrfanView. Pro zvětšení klikněte.
  2. V programu Zoner Photo Studio stačí zobrazit informace o souboru a hned vidíte přehlednou tabulku. Pro zvětšení klikněte.
  3. Adobe® Photoshop® Lightroom® zobrazuje hlavně údaje o expozici.
Jak zjistit data z fotografie?
Pomocí Exif Readeru si můžete z pořízených snímků digitálním fotoaparátem zobrazit – výrobce a model fotoaparátu, datum a čas pořízení snímku, systém měření, režim blesku, nastavení zoomu, hodnotu času a clony, expoziční kompenzace, citlivost, hodnotu expozice a další data.

Jak získat EXIF?

Zkratka EXIF z anglického Exchangeable Image File Format jsou vlastně metadata, která jsou vkládána do fotografií.
...
V čem EXIF zobrazit?
  1. ACDSee,
  2. Adobe® Lightroom®,
  3. Darktable (zdarma),
  4. GIMP (zdarma),
  5. IrfanView (zdarma),
  6. RawTherapee (zdarma),
  7. Zoner Photo Studio.

By Eli Wendel

Jak psát metadata? :: Proč mi nechodí oznámení na Apple Watch?
Užitečné odkazy