Domovská stránka > C > Co Je To Vlogování?

Co je to Vlogování?

Člověk, který při svém vyjadřování používá formu video blogu, je video bloger či vloger. Točit vlogy je pro některé lidi jednodušší než psát dlouhé odstavce; pro diváka bývá požitek z videa zase zábavnější. Mezi vlogy se mohou řadit různá instruktážní videa, humorná videa nebo pravidelné shrnutí novinek.

Přečtěte si více

Jak na vlog?

Točte videa o tom, v čem jste nejlepší a co vás baví. Klidně to může být zahradničení, vaření, programování, cestování nebo pořad o zvířatech. Důležitý je příběh a dlouhodobý plán. Velmi důležitá je i pravidelnost, tedy předem musíte vědět, zda vaše vlogy budou vycházet každý den, jednou týdně nebo měsíčně.
Jak zacit natáčet na YouTube?
YouTube nenabízí funkci webkamery k natáčení videí. K natočení a uložení videa můžete použít software na svém počítači. Poté můžete video nahrát na YouTube. Oblíbené programy jsou Photo Booth pro systém Mac OS X a Kamera pro systém Windows 8 a novější.

Co mám točit na YouTube?

Například: Jak uvázat kravatu, Jak udělat sushi, Jak si vyrobit věc čtecí zařízení atd. Tato videa jsou velmi užitečná a mají často velkou míru dokoukatelnosti (watch time), takže je YouTube často doporučuje. Pokud máte unikátní know how o nějaké věci, tak se nebojte o tom natočit video!
Jak natáčet s Gimbalem?
Režimy, aneb to nejdůležitější:
  1. PF (Pan Follow) - výchozí, drží vodorovnou pozici, můžete ale pomocí joysticku naklánět nahoru a dolů
  2. L (Lock) - zamknutá pozice, takže při pohybu se foťák natáčí tak, aby stále sledoval "hlavní objekt", můžete ale pomocí joysticku otáčet doleva/doprava o 360 stupňů

Jak natočit domácí video?

VIDEO: Jak natočit domácí video
  1. Myslete na diváka.
  2. Udržte kameru v klidu.
  3. Zoomujte s rozumem.
  4. Nejdříve komponujte, poté nahrávejte.
  5. Nekonečné švenky kolem dokola.
  6. Pozor na vodováhu a horizonty.
  7. Nechte pohybovat objekty, nikoli obraz.
  8. Střídejte celky, polocelky, detaily.
Navíc, na co natáčet?
Když se řekne natáčení videí, mnohým se pravděpodobně vybaví videokamera. Jenže dnes k takovému účelu nejlépe poslouží některý z moderních fotoaparátů, ať už jde o výkonný kompakt, ultrazoom, nebo bezzrcadlovku. Výhodou fotoaparátu je jeho univerzálnost, a to jak po designové stránce, tak po té funkční.

Pokud jde o toto, jak zacit natacet?

Je dobré se nejdřív zamyslet nad tím, co vůbec chceš točit. Za mě je ale nejlepší - ať chceš točit cokoliv - je začít si točit doma povídací videa. Ať už budeš natáčet závody koní, potápět se, nebo točit galerie a architekturu, tak si jednou budeš muset doma zapnout kameru a doříct, co jsi nestihla nebo zapomněla.
Někdo se také může ptát, jak být úspěšný na youtube?
Přístupnost. Vždy byste si měli položit otázku, zdali je video pochopitelné pro nového diváka. Pamatujte na to, že videa se budou sdílet, lidé na ně narazí ve vyhledávání nebo při procházení YouTube aniž by se dříve setkali s vaším dalším obsahem. Proto by každé video mělo být schopno fungovat samostatně.

Můžete se také zeptat, jak točit skvělá videa pro youtube?

V této knize dozvíte, jak: • Získat inspiraci potřebnou k natáčení zajímavých videí • Pracovat se scénářem a příběhem • Nastavit osvětlení a kameru před natáčením • Uspořádat scénu a kompozici videa • Sestříhat natočená videa a nahrát je na YouTube • Rozšiřovat svou komunitu fanoušků a pečovat o ně • A mnoho dalšího!

By Madoc

Kdy je nejlepší vydat video na YouTube? :: Co je to střižní vlna?
Užitečné odkazy