Domovská stránka > C > Co Je Za Číslo 112?

Co je za číslo 112?

Linka 112 je evropské číslo tísňového volání, na které můžete bezplatně volat z pevné linky nebo mobilního telefonu na celém území Evropské unie. Dovoláte se přímo na složky záchranného systému – policii, zdravotnickou záchrannou službu a hasiče.

Přečtěte si více

Související článek

Co je největší číslo na světě?

Synovec slavného amerického matematika Edwarda Kasnera vymyslel termín "Gool" pro číslo 10100, tedy jedničku se sto nulami. Termín googolplex zavedl Kasner a můžeme si ho představit jako jedničku s nulami.

Jak volat na 112?

Linka 112 je tísňová linka, která je dostupná ze všech mobilních telefonů a pevných linek. Na celém území, kde ji lze využít, je volání na toto číslo zdarma. Oproti národním tísňovým linkám, tedy u nás 150, 155 a 158, je možné určit přibližně i polohu volajícího.
Následně, jaké číslo má záchranka?
155 Zdravotnická záchranná služba, 158 Policie ČR. 156 Obecní (městská) policie. 112 Jednotné evropské číslo tísňového volání

Kdo provozuje 112?

Technologie telefonních center tísňového volání 112 propojuje základní složky integrovaného záchranného systému: Hasičský záchranný sbor České republiky, Policii České republiky a zdravotnickou záchrannou službu. To umožňuje rychlé vyhodnocení vzniklé situace a okamžitou reakci záchranných složek.
A další otázka, kdy volat na linku 112?
Linka tísňového volání 112 má pomáhat volajícím v případě jejich ohrožení a je určeno také k oznámení jakékoliv mimořádné události, zejména pokud ji bude řešit více složek IZS.

Související článek

Jak zjistit číslo portu?

Po stisknutí kláves Windows + R klikněte na tlačítko OK. Můžete zadat číslo portu i adresu telnetu.

Navíc, kam volat v nouzi?

Přehled kontaktů, které můžete využít v těžké životní situaci
  • Telefon. 608 902 410.
  • Telefon. 731 197 477.
  • Skype. modralinka.
A jak volat na tísňovou linku?
V České republice jsou pro tísňová volání vyhrazena tato telefonní čísla:
  1. 150 Hasičský záchranný sbor ČR, požár, výbuch, živelní pohroma, únik nebezpečných látek, technické havárie, vyprošťování osob, atd.
  2. 155 Zdravotnická záchranná služba, náhlé ohrožení života nebo zdraví osob.

Co se stane kdyz omylem zavolám 112?

Kromě telefonátů, kdy se skutečně něco děje a mnohdy jde i o život, operátoři bohužel dost často přijímají hovory nechtěné nebo dokonce sranda telefonáty. „Lidé třeba v kapse omylem třeba vytočí 112, protože na toto číslo je možné volat i se zamknutou klávesnicí a bez sim karty.
A jak funguje tisnova linka?
vysílají hlídku na místo události, v případě potřeby zajišťují přítomnost zdravotnické záchranné služby, zajišťují předání dopravních informací veřejnosti). Hovory na linku 158 jsou nahrávány. Při příjmu tísňových volání spolupracují se správcem evropské telefonní linky tísňového volání 112.

Můžete se také zeptat, jaké číslo má pohotovost?

Tísňovou linku 155 lze volat z celé České republiky z jakéhokoli telefonu připojeného do veřejné telefonní sítě jakéhokoliv operátora zdarma volbou 155 (vždy bez předvolby).

By Urion

Similar articles

Jak promazat prohlížeč? :: Co znamená bolest v levém podbřišku?
Užitečné odkazy