Domovská stránka > J > Jaký Je Rozdíl Mezi Textovým Procesorem A Textovým Editorem?

Jaký je rozdíl mezi textovým procesorem a textovým editorem?

Textový procesor je v informatice program, který slouží k vytváření formátovaného textu. Na rozdíl od textových editorů, se kterými se často zaměňují, umožňují textové procesory měnit vzhled obsahy dokumentů (fonty, velikost písma, nadpisy…).

Přečtěte si více

Související článek

Jaký formát pro Kindle?

Pro Amazon Kindle jsou podporovány formáty PDF, MOBI, AZW, DOC, HTML a TXT.

Lidé se také ptají, co znamená formátování textu?

Formátování textu (popřípadě hypertextu) je postup, při kterém dojde k logickému rozčlenění textu, neboli k jeho zorganizování do logických celků. Formátování textů se provádí v celé řadě oborů, důležitý je ale druh díla, který má vzniknout (např. výpisky, webová stránka, román, báseň).
Lidé se také ptají, jak získat textový procesor?
Google Dokumenty – jsou asi nejlepší volbou, pokud potřebujete rychlý textový procesor se základními funkcemi a výborně udělanou spoluprací více uživatelů na jednom dokumentu. Silnou stránkou jsou také rozšíření, bezplatnost nebo dobrý klient na mobilní zařízení.

Jaký textový editor?

Mezi uživateli Windows je nejrozšířenější Microsoft Office Word, mezi uživateli Linux se často používá Apache Office nebo Libre Office. Texty můžeme upravovat také v poznámkovém bloku, ale textový editor nám nabízí více možností, jak s textem pracovat a zároveň spoustu šablon pro tvorbu zajímavých prací.
Někdo se také může ptát, jaké soubory lze vytvořit jednoduchým textovým editorem?
Editory prostého textu (simple text) Tyto textové editory slouží k vytvoření textových souborů (výchozí přípona TXT). Umožňují zápis prostého textu, ovšem bez možnosti ovlivňovat jeho úpravu (velikost a řez písma apod.).

Související článek

Jaký iPhone si koupit v roce 2021?

První místo bych dal iPhonu 11, protože je to nejlepší telefon, který si můžete v roce 2021 koupit.

Navíc, co je to editor?

Editor zodpovídá za obsah, formu a celkovou podobu svěřené části internetového portálu, novin nebo jiných tiskovin.
Jak formátovat text?
Formátování textu
  1. Vyberte text, který chcete formátovat. Pokud chcete vybrat jedno slovo, poklikejte na něj. Pokud chcete vybrat řádek textu, klikněte nalevo od něj.
  2. Vyberte možnost, pomocí které změníte písmo, jeho velikost nebo barvu, nebo použijte pro text tučné písmo, kurzívu nebo podtržení.

Co je to formátování?

Formátování disku je proces přípravy pevného disku nebo jiného úložného média pro používání. Pevný disk je obvykle rozdělen na několik sekcí (partition), které jsou naformátovány svým souborovým systémem.
Jak rozčlenit text?
Nejběžnější způsoby odstavcového uspořádání

Aby byl text přehledný, je vzhledově rozčleněn právě na odstavce. Způsobů členění textu do odstavců je několik. Prakticky se používá především odsazení prvního řádku nebo oddělování prázdným řádkem.

Navíc, co použít místo wordu?

Nejlepší alternativa za Microsoft Word zdarma
  • Stáhnout LibreOffice Writer.
  • Stáhnout WPS Office Writer.
  • Stáhnout Apache OpenOffice Writer.

By Brunelle Dobkins

Similar articles

V čem psát dokumenty? :: Co je to 4K Ultra HD?
Užitečné odkazy