Domovská stránka > J > Jaký Je Rozdíl Mezi Klasickým A Biometrickým Pásem?

Jaký je rozdíl mezi klasickým a biometrickým pásem?

Biometrický pas (také e-pas, ePas nebo digitální pas) je klasický cestovní pas se zabudovaným mikročipem. Čip obsahuje biometrické údaje, které lze použít k ověření totožnosti držitele pasu.

Přečtěte si více

Související článek

Jaký formát pro Kindle?

Pro Amazon Kindle jsou podporovány formáty PDF, MOBI, AZW, DOC, HTML a TXT.

A další otázka, co k vyrizeni pasu?

K vyřízení cestovního pasu pro dospělé budete potřebovat pouze občanský průkaz (případně jiný doklad). Nemusíte vyplňovat žádný formulář, ani si nosit vlastní fotografii, vše vybavíte přímo u okénka. Doba platnosti pasu dospělého je 10 let. Dětský pas vyřídíte úplně stejně jako ten pro dospělé.
Co obsahuje biometrický pas?
Biometrický cestovní pas obsahuje strojově čitelné údaje (typ dokladu, kód vydávajícího státu, příjmení jméno, popřípadě jména občana, číslo cestovního dokladu, státní občanství, datum narození, pohlaví, doba platnosti cestovního dokladu, rodné číslo a kontrolní číslice, které jsou číselným vyjádřením vybraných údajů

Lidé se také ptají, co delat kdyz mám propadly pas?

Propadnutí Jestliže máte doma starý a propadlý cestovní pas, můžete ho odevzdat na úřadě. Zákon o cestovních dokladech předepisuje za neodevzdaný pas pokutu až 10 000 Kč.
A kdy se odevzdava stary pas?
Před vypršením platnosti je nutno požádat o nový pas. Platnost starého pasu bez výjimek končí dnem v něm vyznačeném. Od 1.9.2006 stanoví zákon také další důvod skončení platnosti cestovního pasu, a to uplynutím doby 3 měsíců ode dne změny příjmení občana, pokud k ní došlo v souvislosti s uzavřením manželství.

Související článek

Jaký iPhone si koupit v roce 2021?

První místo bych dal iPhonu 11, protože je to nejlepší telefon, který si můžete v roce 2021 koupit.

Co je to biometrický údaj?

Biometrické údaje jsou osobní údaje technického charakteru zpracování fyzických či fyziologických znaků fyzické osoby, které umožňují jedinečnou identifikaci. Typickým biometrickým údajem je např. snímek obličeje, otisk prstu, ale podle poslední judikatury i podpis.
Co patří mezi biometrické prvky stabilní?
Biometrické prvky
  • verifikaci otisku prstu,
  • rozpoznávání duhovky,
  • analýzu sítnice,
  • rozpoznávání obličeje,
  • analýzu markantů hlavy,
  • rozpoznávání tvaru ucha,
  • detekci pachu těla,
  • rozpoznávání hlasu,

Co znamená biometrie?

Biometrie (též biometrika) je obor zabývající se měřením a vyhodnocováním: kvantitativních znaků živých organizmů (obory: biologie, lesnictví, krajinářství atp.); biologických charakteristik a charakteristik chování lidí (obory: autentizace a identifikace osob, kriminalistika, forenzní vědy atp.).
Můžete se také zeptat, jak rychle vyřídit pas?
Zatímco v minulosti šel cestovní pas nejrychleji pořídit do šesti pracovních dnů za správní poplatek 4000 korun (a 2000 korun v případě dětí), dnes jej lze expresně získat buď do 5 pracovních dnů, anebo do 24 hodin. V běžné lhůtě úřady vydávají cestovní doklady do 30 dnů.

Kde lze žádat o cestovní pas?

Žádost o vydání cestovního pasu se strojově čitelnými údaji a s nosičem dat s biometrickými údaji se podává v České republice u kteréhokoliv obecního úřadu obce s rozšířenou působností, v hlavním městě Praze u úřadu městské části Praha 1 až 22.

By Olaf Pelham

Similar articles

Jaké údaje obsahuje cestovní pas? :: Proč koupit Android?
Užitečné odkazy