Domovská stránka > C > Co Vše Patří Do Krátkodobých Závazků?

Co vše patří do krátkodobých závazků?

Krátkodobé závazky je: Závazky splatné do jednoho roku. Jejich úkolem je financovat (spolu s vlastními zdroji) běžný provoz podniku. Hlavní druhy: dluhy vůči dodavatelům, dlužné daně, krátkodobé bankovní úvěry, závazky vůči zaměstnancům a institucím.

Přečtěte si více

Související článek

Kam patří procesor počítače?

Centrální procesorová jednotka je mozkem počítače. Centrální procesorová jednotka je mozkem počítače. Integrovaný obvod je umístěn na desce počítače.

Když to vezmeme v úvahu, jak si vede firma?

Když je hodnota provozního cash flow kladná, příjmy z prodejů zboží, výrobků a poskytovaných služeb pokrývají běžné výdaje firmy od nákupu materiálu, přes výplaty mezd a platby úroků až po daň z příjmu. Je to informace o tom, zda základní aktivity firmy jsou smysluplné, tedy zda přináší firmě peníze.
A co je to roa?
ROA (anglicky „return of assets") je ukazatel rentability aktiv, tedy výkonnosti (ziskovosti) podniků – jak podniky hospodaří se svými aktivy. Aktiva jsou všechno, co podniky vlastní, např. majetek, zásoby, licence, peníze atd.

Co je to ekonomický ukazatel?

Makroekonomické ukazatele slouží k vytvoření si názoru o stavu ekonomiky daného státu. Základní makroekonomické cíle jsou vysoké a udržitelné tempo ekonomického růstu, nízká nezaměstnanost, stabilní a nízká míra inflace a platební bilance v rovnováze.
Co říká ROE?
ROE je: Return on equity: ukazatel, který říká, kolik vydělá kapitál akcionářů. Poměr čistého zisku po zdanění k průměrným fondům akcionářů.

Související článek

Co patří do optiky?

Studium podstaty světla a zákonitostí světelných jevů vznikajících při šíření světla a při interakci světla a hmoty. Světelné záření lze studovat v chemii, biologii, medicíně a psychologii. Jedním z nejstarších oborů fyziky je optika a mechanika.

A další otázka, co to je výnosnost?

rendita, výnos z pronájmu) nebo také výnosnost znamená schopnost dosahovat výnosu (zisku a pod.) na základě vložených prostředků. Ukazatel výnosnosti nebo efektivnosti hospodaření se vypočte jako poměr výnosu (zisku) k vynaloženým prostředkům (investice a náklady) a vyjadřuje obvykle v procentech.
Jak zvýšit rentabilitu?
Rozklad ukazatele rentability vlastního kapitálu (ROE) nám ukazuje, kam je třeba zaměřit úsilí o zvyšování rentability. Zlepšení lze dosáhnout: - zvýšením rentability tržeb (ziskové marže), - zrychlením obratu kapitálu (aktiv), - odvážnějším využitím cizího kapitálu, - změnou struktury finančních zdrojů.

A další otázka, co znamená zkratka ros?

Registr osob (ROS) je jedním ze čtyř základních registrů České republiky (ISZR). Jeho vznik je dán zákonem č. 111/2009 Sb., o základních registrech.
Co je to ziskovost?
Rentabilita je: Výnosnost, ziskovost. Ukazatel výsledku hospodaření podniku. Měří se jako poměr celkového zisku k některému základnímu ekonomickému ukazateli, např. obratu, vlastnímu či cizímu kapitálu aj.

Následně, co to je roce?

Rentabilita investovaného kapitálu (Return on Capital Employed), obvykle se používá zkratka, je pojem, který označuje výnosnost dlouhodobého investovaného kapitálu a měří, kolik provozního hospodářského výsledku před zdaněním podnik dosáhl z jedné koruny, kterou investovali akcionáři a věřitelé.

By Derinna Schoenherr

Similar articles

  • Co patří do IT?

    Informační technologie jsou definovány jako technologie, systémy, procesy a činnosti, které umožňují nakládání s informacemi a daty. Patří sem i zařízení pro jejich vytváření, zobrazování nebo zpracování. Pojem informační a komunikační technologie je tím, co inspirovalo vznik tohoto termínu.

  • Co patří do výtvarného umění?

    Výtvarné umění zahrnuje malířství, sochařství, architekturu, fotografii atd. Používají se nové techniky. Vznikají nové výtvarné techniky.

  • Co patří do grafiky?

    Umělecká grafika vyžaduje spoustu speciálních nástrojů, jako jsou grafické tiskové barvy, válečky, tiskařský lis, linoleum, řezací nástroje, linorytové soupravy, dřevo a mnoho dalších.

  • Co patří do technické infrastruktury?

    Činnosti v oblasti komunální infrastruktury zahrnují dopravu, energetiku, komunikační a informační systémy, vodní hospodářství, nakládání s odpady, služby v oblasti životního prostředí a další činnosti. Tyto systémy zajišťují pohyb surovin, osob, energie a informací.

  • Co patří do počítače?
  • Co patří mezi svobodný software?
  • Co patří do makroprostředí?
  • Co patří do mluvnice?
Co mám dělat když mi nefunguje myš? :: Jak se počítá rentabilita?
Užitečné odkazy