Domovská stránka > C > Co Označuje Zkratka Ddos?

Co označuje zkratka DDoS?

Informace o zkratce 'DDOS'

Technika útoku na internetové služby nebo stránky, při níž dochází k přehlcení požadavky a pádu nebo minimálně nefunkčnosti a nedostupnosti pro ostatní uživatele.

Přečtěte si více

Související článek

Co znamená zkratka CTRL F?

V jednoduchém průzkumu zjistili, že 90 % uživatelů nezná klávesovou zkratku, která se používá k vyhledávání informací na stránce v mnoha různých aplikacích, a to i v různých operačních systémech.

Jak je možné se bránit proti útokům typu DDoS Distributed Denial of Service )?

Pokud je DDoS útok možné snadno filtrovat třeba podle IP adres nebo cílového portu, je tak možné tok na konkrétní server zastavit v datacentru. Můžeme třeba filtrovat i celý UDP provoz, pokud konkrétní služba vůbec UDP nepotřebuje.
Kolik stojí DDoS?
Pětiminutový DDoS tak může stát například 5 dolarů, hodinová varianta vás vyjde na 90 dolarů. Ve všech případech má botnet kapacitu 125 Gbps. Část kyberzločinců navíc nechce příliš odkrývat detailní specifikace svých řešení, proto nabízí jen obecné údaje a účtují pak jen za dobu běhu útoku.

Co je ochrana DoS?

Ochrana před DoS může pomoci systému k rychlému obnovení po ochromení způsobeném DDoS útoky a minimálně udržet funkční službu LAN to LAN, pokud nedošlo k zahlcení systému.
Lidé se také ptají, v čem se odlišuje útok ddos distributed denial of service od útoku dos denial of service )?
Pro začátek rozdíl mezi DoS (Denial of Service) a DDoS (Distributed Denial of Service) je pouze v tom z kolika strojů je útok iniciován. Při DoS útoku je zapojen jen jeden stroj/jedinec, při DDoS dva a více (statisíce).

By Jegar Albornoz

Similar articles

Jak udělat fajfku na klávesnici? :: Co je WPS na routeru?
Užitečné odkazy