Domovská stránka > J > Jak Poskodit Sd Kartu?

Jak poskodit SD kartu?

Pokud máte telefon s Androidem, můžete SD kartu formátovat přímo v telefonu. Je to jednoduché a nepotřebujete k tomu ani žádný jiný program. Stačí si otevřít menu Nastavení. Zde byste měli mít menu Úložiště, kde pod nadpisem Přenosné úložiště vyberete možnost SD karta (někdy je označená také jako Micro SD).

Přečtěte si více

Související článek

Jak vyndat SIM kartu z telefonu?

Slot pro sim kartu je na boku telefonu. Pouzdro telefonu je třeba sejmout. Odříznutý roh pouzdra by měl směřovat k odříznutému rohu karty SIM. Připevněte kartu SIM do držáku.

Jak se formátuje SD karta?

Formátování SD karty na Androidu
  1. Klikněte na nastavení. Zde přejděte na úložiště a pod nadpisem Přenosné úložiště klikněte na SD Karta (případně Micro SD).
  2. Klepněte na možnost Nastavení úložiště. Zde naleznete možnost Formátovat.
  3. Vyberte možnost Vymazat a formátovat. Potvrďte výběr klepnutím na možnost Hotovo.
A další otázka, co dělat když nejde naformátovat sd karta?
Situace, kdy SD karta nelze načíst, může být totiž rovněž způsobena jejich zanesením nebo nánosem prachu. K očištění karty použijte ideálně hadřík namočený v alkoholu. Jestliže ani tento krok nepomohl, máte v zásadě dvě možnosti – kartu zformátovat nebo ji zkusit opravit prostřednictvím počítače.

Někdo se také může ptát, proč se mi nenačítá sd karta?

Nemusí jít o nutně o poškozenou paměťovou kartu v Androidu. Nejprve zkontrolujte, zda „šuplíček" pro microSD kartu není zanesený prachem, který by mohl bránit kontaktu s piny paměťové karty. Pakliže na ní nejsou žádná data, je možné, že karta využívá formát, se kterým nedokáže telefon pracovat.
Jak odstranit ochranu proti zápisu na SD kartě?
Když na kartu nemůžete uložit žádné soubory, patrně jste si náhodně zamkli zámek „Lock" na kartě. To je malý plastový přepínač, který se většinou nachází v levém horním rohu karty. Přesuňte přepínač do polohy „unlock", vložte kartu do čtečky a znovu zkontrolujte, zda už na ni lze zapisovat, nebo ne.

Související článek

Jak načíst SD kartu?

Pokud vložíte kartu SD do příslušného slotu, počkejte, až ji počítač nahraje. Pokud nemáte vestavěnou čtečku paměťových karet, je třeba použít externí čtečku. Zapojte čtečku do portu počítače a vložte kartu do slotu.

Jak obejít formátování SD karty?

Pokud skutečně nemůžete naformátovat paměťovou kartu v operačním systému Android, zkuste ji naformátovat pomocí počítače. Jestli vám chybí kompatibilní čtečka paměťových karet, bude nutné použít speciální adaptér připojený k počítači prostřednictvím USB. Připojte paměťovou kartu k počítači.
Následně, na co naformátovat sd kartu?
Android nabízí dva způsoby formátování SD karet:
  1. Přenosné úložiště: Když SD kartu naformátujete jako přenosné úložiště: Na SD kartu můžete nahrávat soubory, jako jsou fotky a videa.
  2. Adaptabilní úložiště: Když SD kartu naformátujete jako adaptabilní úložiště: Na SD kartu můžete nahrávat soubory, jako jsou fotky a videa.

A co znamená formátovat kartu?

Formátování SD karty odstraní veškerý obsah co na ní byl, nezapomeňte. Může ale pomoci, pokud karta nefunguje, vykazuje chyby, nedá se na ní přistupovat, vykazuje menší kapacitu než by měla. Může pomoci i v správném nastavení karty pro rychlejší využívání.
Lidé se také ptají, jak otestovat paměťovou kartu?
IsMyHdOK je software pro testování výkonu hard disku, SSD disku, SD karty nebo USB disku a zjištění rychlostí zápisu a čtení dat. Program nabízí čtyři typy testů: krátký test (15 sekund), rychlý test (30 sekund), dlouhý test (60 sekund) a velmi dlouhý test (až 4 minuty).

Jak připojit paměťovou kartu?

Pokud aplikace Files by Google SD kartu nezobrazuje:
  1. V zařízení otevřete Nastavení.
  2. Klepněte na Údržba zařízení Úložiště.
  3. Zkontrolujte, zda je SD karta rozpoznána. Pokud SD karta v Nastavení nebyla rozpoznána: Vyjměte SD kartu a znovu ji vložte.

By Chessy Zerck

Similar articles

Jak kalibrovat GPS v mobilu? :: Jak zakázat Aktualizace aplikace?
Užitečné odkazy