Domovská stránka > C > Co Je To Wangiri?

Co je to Wangiri?

Wangiri je zkrácenou podobou spojení “one ring and cut”, tedy jednorázové prozvonění a položení. Zkratka prý pochází z Japonska, kde byly zachyceny tyto typy podvodné činnosti poprvé, přičemž “wan” je zkomolenina slova “one” a giri má pocházet ze slova “kiru”, což znamená utnout či useknout (zdroj).

Přečtěte si více

Jak zakázat příchozí hovory?

Blokovat můžete libovolné druhy hovorů i služeb.
...
Kódy služeb.
Blokování všech odchozích hovorů (včetně zahraničních)Zapojení*33*bezpečnostní kód*kód služby#[odeslat]
Blokování odchozích hovorů do zahraničí vyjma do ČRVypojení#332*bezpečnostní kód*kód služby#[odeslat]
Kontrola stavu*#332#[odeslat]
Kdo volá ze zahraničí?
Jak nenaletět? Na neznámá telefonní čísla ze zahraničí nikdy nevolejte zpět. U všech operátorů se takové hovory počítají podle speciálních cen za volání do zahraničí. Pokud byste příchozí hovor náhodou stačili zvednout, nic se neděje, za příchozí hovory nic neplatíte (pokud jste v ČR nebo v EU).

Jak blokovat volání ze zahraničí?

Jestli běžně na zahraniční čísla nevoláte, můžete si odchozí mezinárodní volání zablokovat na https://www.vodafone.cz/muj/nastaveni-sluzeb/volani-a-sms/?referrer=%2Fpece%2F. Přeji Vám pěkný den.
A kdo platí příchozí hovory ze zahraničí?
Pokud jste v ČR a přijímáte hovor ze zahraničí, nic za něj neplatíte. Pokud jste v zahraničí, platíte za něj dle platného Ceníku. A v EU neplatíte vůbec nic, stejně jako doma.

A další otázka, proč mi volá někdo z belgie?

Jedná se o čísla ze Středoafrické republiky, Maroka, ale i Běloruska, Litvy nebo Holandska. Pokud nemáte známé v dané zemi, takové hovory ignorujte. Pokud zvednete daný telefonát, nic vám účtováno nebude. Problém může nastat, když zavoláte zpět.
Navíc, proč mi volají z belgie?
Podstata podvodu je jednoduchá. Na tuzemské telefony volají podivná čísla se zahraniční předvolbou – obvykle z Velké Británie, Německa či Belgie. Představí se jako počítačoví odborníci z centrály společnosti Microsoft a uživatele varují před virem v jeho počítači. „Je to jeden z možných způsobů, o kterých víme.

Co znamená když mi volá neznámé číslo?

Nezobrazení čísla volajícího je typické, když ti volá policie nebo třeba finanční úřad. Ty mají identifikaci standardně vypnutou. Kromě toho ještě z neznámého čísla volají telefonní roboty, které ověřují funkčnost telefonních čísel a ty právě jen krátce prozvoní, takže to bylo pravděpodobně ono.
Navíc, jak zablokovat číslo z ciziny?
Přejděte do Nastavení > Telefon. Klepněte na Blokování hovorů a identifikace. V části „Aplikace, které mohou blokovat hovory a poskytovat ID volajícího" zapněte nebo vypněte požadovanou aplikaci. Jestli chcete, můžete přeřazením aplikací změnit jejich prioritu.

A jak zablokovat volani?

Možností, jak blokovat hovory, jsou desítky

Aplikací na blokování nevyžádaných hovorů je dnes celá řada. Kromě výše popsaných aplikací jmenujme třeba Call Blocker pro Android nebo českou aplikaci Zvednout to? pro iOS. A nezahálejí ani výrobci mobilů.

By Sylvan

Jak zablokovat číslo 1188? :: Kdo volá ze zahraničí?
Užitečné odkazy