Domovská stránka > C > Co Mám Dělat Když Se Mi Seká Počítač?

Co mám dělat když se mi seká počítač?

Pomůže zpravidla jen restart resetovacím tlačítkem na skříni, nebo vypnutí a zapnutí počítače. (Nemá li vás počítač tlačítko pro reset, vypnete jej, když podržíte vypínací tlačítko déle než 5 sekund) V mnoha případech může při zaseknutí dojít k samovolnému restartu počítače.

Přečtěte si více

Související článek

Co by měl obsahovat počítač?

Počítačová skříň obvykle obsahuje komponenty potřebné pro provoz počítače. Napájecí zdroj počítače prošel vývojem. Je zde procesor, deska a pevný disk. Mechaniky CD/DVD jsou disketové jednotky.

A další otázka, co dělat když počítač odmítá reagovat?

Postup je jednoduchý – stačí na zařízení kliknout pravým tlačítkem myši, vybrat možnost »Aktualizovat software ovladače / Vyhledat ovladač v počítači«. Odmítají-li pracovat zařízení připojená pomocí sběrnic USB, SATA nebo PCIe, vyzkoušejte je připojit k jinému konektoru nebo slotu.
Pokud jde o toto, jak zprovoznit počítač?
Nejdříve zasuneme kabel do PC zdroje a až pak zasuneme zástrčku do zásuvky. Jeden napájecí kabel musíme taktéž připojit k monitoru. Pokud je počítačový zdroj vybaven vypínačem, přepneme ho do polohy 1 a tím jej zapneme. Nyní již můžeme počítač zapnout tlačítkem POWER na čelním panelu.

Co mám dělat když se mi sekne notebook?

Jak vyřešit nereagující notebook? Mělo by fungovat to, že podržíte delší dobu vypínací tlačítko (delší dobu je něco mezi 4 až 10 sekundami). Což by mělo vést k tomu, že se notebook vypne (přijdete o cokoliv co jste měli rozpracované a neuložené) a po novém zapnutí se Windows/Linux kompletně znovu spustí.
Když to vezmeme v úvahu, co způsobuje zamrznutí počítače?
Napájecí jednotka počítače musí být dostatečně účinná, aby v systému bylo správné napětí. I když máte výkonný počítač s nejnovějším procesorem, dostatek paměti RAM a dobrou základní desku, nedostatečné napájení nebo náhle přepětí může způsobit, že počítač při dalším spuštění zamrzne.

Související článek

Jaký počítač na hru fortnite?

Musíte mít Windows 10 (64bitovou verzi), procesor Intel Core i7-8700 nebo AMD Ryzen 7 3700x, grafickou kartu s alespoň 4 GB VRAM a SSD disk.

Následně, jak si vyčistit notebook?

Do teplé mýdlové vody ponořte utěrku. Poté z utěrky vytlačte většinu vody, tak aby z ní nic nekapalo. Vlhkou utěrkou otřete horní i spodní kryt notebooku. Dávejte si pozor hlavně na chladící otvory.
Jak vynutit vypnuti PC?
Vypnutí přes klávesnici

Jestli vám nereaguje myš, vypněte zaseknutý program pomocí klávesnice. Otevřete Správce úloh zmáčknutím kláves Ctrl + Alt + Delete a v sekci Procesy vyberte šipkami požadovanou aplikaci. Poté přes klávesu Tab označte jako aktivní tlačítko Ukončit úlohu a potvrďte klávesou Enter.

Můžete se také zeptat, jak odseknout počítač?

Správce úloh napoví a pomůže. Najděte tu, která nereaguje, vyberte ji a klikněte na tlačítko Ukončit úlohu. Jakmile dojde k „odseknutí", spusťte program znovu a pokračujte, kde jste skončili. Pokud PC znovu zamrzne, bude aplikace nadále představovat problém.
Někdo se také může ptát, jak restartovat zamrzlý počítač?
Jakmile počítač zamrzne, stiskněte a držte pravou klávesu CTRL + 2x po sobě stiskněte klávesu SCROLL LOCK . Dojde k vyvolání modré obrazovky (BSOD). Po následném restartování počítače naleznete soubor MEMORY. DMP s úplným výpisem operační paměti ve složce C:\Windows.

Můžete se také zeptat, jak opravit počítač který nelze spustit?

Po restartování počítače přejděte do části Troubleshoot > Advanced Options > Startup Repair. Po dokončení procesu opravy spouštění systému restartujte počítač. Pokud se počítači nedaří spustit operační systém, spusťte opravu spouštění pomocí instalačního disku systému Windows.

By Brendon

Similar articles

Co dělat když se počítač nechce připojit k Wi-Fi? :: Jak připojit tiskárnu HP k počítači?
Užitečné odkazy