Domovská stránka > C > Co Znamená Bolest V Pravem Podbrisku?

Co znamená bolest v pravem Podbrisku?

Bolest v levém podbřišku může signalizovat neprůchodnost střev či divertikulitidu, bolest na pravé straně naopak často značí zánět slepého střeva, onemocnění konečníku, nádory tlustého střeva, ulcerózní kolitidu či Crohnovu chorobu.

Přečtěte si více

Související článek

Co znamená povolit cookies?

Propojují uživatele webu se sociálními sítěmi. Soubory cookie pomáhají přizpůsobit reklamu. Aby je webové stránky mohly používat, musí uživatel s jejich použitím souhlasit. Pracují na stránkách jednotlivých návštěvníků.

Pokud jde o toto, jaký orgán je na pravé straně břicha?

Co značí bolest břicha na pravé straně? Bolest pod pravým žebrem je typickým znakem problémů se žlučníkem. V tomto případě bolest břicha na pravé straně často začíná uprostřed nad pupkem a poté vyzařuje na pravou stranu nebo vystřeluje do zad k pravé lopatce. Na vině mohou být ale i jaterní potíže.
Co dělat když mě bolí vaječníky?
Často bývá spojena s probíhající menstruací či ovulací, ale pokud je silnější než obvykle nebo se objeví v jiném období, než jste byly zvyklé, může být na vině nějaký zdravotní problém, jako je cysta nebo zánět vaječníků.

Jak bolí žaludek?

Žaludek se nachází ve střední části břicha, je umístěn mezi žebry. Pokud bolí žaludek, bolest přichází z oblasti pod hrudní kostí, ze středu břicha. Bolesti přicházejí většinou nečekaně a projevují se různé - jako křeče, tlak v břiše, pocit tíhy na žaludku nebo nevolnost.
Co znamená bolest na levé straně?
Velmi silná a náhlá bolest břicha na levé straně ohlašuje akutní problém, který často ohrožuje život pacienta. Může jít o zánět slinivky břišní (pankreatitida), vřed žaludku nebo na něj navazujícího dvanácterníku či poruchu sleziny.

Související článek

Co znamená řazení u vypínače?

Řazení je technický elektrotechnický termín, který definuje vnitřní uspořádání strojního zařízení spínače. Případně se tím rozumí provedení kontaktů. Pro každou posloupnost v elektrickém obvodu existuje specifické použití.

Můžete se také zeptat, co zpusobuje bolest vaječníku?

Příčinou bolesti v podbřišku může být také endometrióza, což je stav, kdy se výstelka děložní dutiny dostává mimo dělohu. Kromě toho však potíže způsobují také cysty na vaječníku, myomy (nezhoubné nádory z děložní svaloviny) nebo křečové žíly, které se po porodu mohou objevit kolem dělohy.
Co bolí v levém podžebří?
Píchání a tupá bolest v oblasti levého podžebří může být známkou dráždivého tračníku. U průjmovitého typu této poruchy pociťují pacienti křečovité bolesti v dolní polovině břicha. Bolest v levém podžebří popisuje až pět procent pacientů s vředovou chorobou žaludku či dvanáctníku.

Navíc, co bolí na levé straně břicha?

Bolestivý střed levé části břicha připisujeme možnému zánětu močových cest - problémy s ledvinami. Bolest může způsobit i zácpa. Pokud křeče a bolesti pociťujete níže, může jít o gynekologické problémy, slepé střevo nebo zánět tlustého střeva. Bolesti v levé části mohou znamenat i zánět slinivky nebo zmíněné vředy.
Pokud jde o toto, jak bolí střeva?
Na vině může být stres. Průjem, zácpa, kručení v břiše, nadýmání, plynatost, bolesti břicha, nechutenství, zvracení. Nic z těchto zdravotních potíží nezní libozvučně a přitom je snad každý z nás zažil.

Navíc, co na bolest břicha po jídle?

Na akutní pomoc při bolestech břicha dobře pomohou probiotika, například Saccharomyces boulardii. Vhodné je trávení podpořit psylliem - rozpustná vláknina, která dokáže pomoci metabolismu v době, kdy se žaludek trápí například s nadměrnou konzumací jídla či alkoholu.

By Tai Laniado

Similar articles

  • Co to znamená x64?

    x64 je termín, který označuje 64bitové procesory. Pojem bit znamená buď 1, nebo 0. Počet bitů je počet jedniček a nul, které může počítačový procesor použít ke komunikaci instrukcí a přiřazení adres paměti.

  • Co znamená zkratka CTRL F?

    V jednoduchém průzkumu zjistili, že 90 % uživatelů nezná klávesovou zkratku, která se používá k vyhledávání informací na stránce v mnoha různých aplikacích, a to i v různých operačních systémech.

  • Co to znamená BIM?

    Building Information Modeling nebo také Building Information Management je zkratka anglického termínu. Do češtiny se obvykle překládá jako Informační modelování budov. Takzvané digitální dvojče budovy vzniká v procesu spolupráce specialistů.

  • Co znamená zkratka cis?

    Lidé, jejichž pohlavní identita odpovídá pohlaví, které jim bylo přiděleno při narození, se označují jako cisgender. Není to totéž co termín trans.

  • Co to znamená CSS?
  • Co znamená znacka NFC?
  • Co znamená NFC u Huawei?
  • Co znamená SPF 50?
Jak léčit zánět vaječníku? :: Co je to certifikát?
Užitečné odkazy