Domovská stránka > C > Co Je To Cd?

Co je to CD?

Kompaktní disk (obvykle nazývaný hovorově cédéčko podle zkratky anglického názvu compact disc; zřídka také podle anglického hláskování jako sídý) je optický disk určený pro ukládání digitálních dat.

Přečtěte si více

Navíc, kolik gb má cd?

Disky umožňují záznam dat s celkovou kapacitou až 25 GB u jednovrstvého disku, 50 GB u dvouvrstvého disku až po 80 GB u oboustranné dvouvrstvé varianty.
Lidé se také ptají, jak funguje cd prehravac?
Přehrávač CD se skládá z elektromechanického pohonu CD (rychlost asi 500 až 250 ot/min, aby se lineární rychlost udržela stálá), z raménka se zdrojem laserového světla a čočkou, ze zařízení pro sledování drážky a pro elektronické zpracování zaznamenaného signálu.

Když to vezmeme v úvahu, jaký druh záznamu používá cd-rom?

CD-ROM (hovorově Cédéčko) (anglická zkratka pro Compact Disc Read-Only Memory) je nepřepisovatelné optické záznamové médium fyzicky totožné jako audio CD, formát uložení informací je však přizpůsoben uchování a čtení počítačových dat. Na tomto disku jsou data „vylisována" od výroby a nejde je tak měnit.
Kdo vymyslel Audiokazetu?
Audiokazeta/Vynálezci

Kdo je vynálezce dynamitu?

Dnes je křemelina nahrazena porézními látkami s přídavkem ledku a nejméně s 6 % nitroglycerinu. Alfred Nobel získal patent na dynamit v roce 1867. Vynález dynamitu omlouval Alfred Nobel celkem právem jako dobrodiní, jímž chtěl lidstvu poskytnou spolehlivou a bezpečnou důlní třaskavinu.
Můžete se také zeptat, jak se jmenoval první český přehrávač cd?
První přehrávač hudebních kompaktních disků se jmenoval Sony CDP-101 a funkčně se příliš nelišil od současných přehrávačů. Pro český socialistický trh byl důležitý přehrávač Tesla MC 900, který od roku 1985 licenčně z dovezených dílů montovali v továrně Tesly v Litovli - technicky šlo o přehrávač Philips CD204.

Následně, jak se vyrábí cd rom?

CD versus DVD. U obou médií tvoří základ plast - polykarbonát -, ze kterého je placka vyrobena. Na ten se potom nanáší jednotlivé vrstvy barviva, stříbra, laku, případně lepidla. Základní rozdíl mezi CD a DVD je v tom, že CD má pouze jeden polykarbonátový disk, zatímco DVD je slepen ze dvou.
Když to vezmeme v úvahu, jak se liší cd a dvd?
Řada z vás již určitě o DVD slyšela (zkratka digital video disc - disk digitálního videa nebo digital versatile disc - disk všestranného použití). Jde o disk napohled podobný CD, ale při bližším prozkoumání zjistíte, že jde o mnohem větší kapacitu. Ta je totiž výrazně větší a to 4,7 až 17 GB.

A další otázka, jaká je velikost cd-r?

Kapacita 12 cm disku je stejná jako u běžného disku CD-ROM, tzn. 74 minut audia ve formátu CD-DA nebo 650 MB dat. V současnosti se díky toleranci normy můžeme již setkat pouze s disky o kapacitě 700 MB (80 min), což je maximum, co norma umožňuje.

By Blanding Mcferren

Jak skrýt partition? :: Ve kterém roce vznikly společnosti Windows a Apple a jak se jmenovali jejich zakladatele?
Užitečné odkazy