Domovská stránka > J > Jak Zabalit Notebook Do Letadla?

Jak zabalit notebook do letadla?

Elektronické přístroje jako notebook, mobilní telefon a jiné jsou běžné záležitosti moderní doby a proto s nimi letecké společnosti počítají u většiny pasažérů. Je však důležité vzít si notebook do letadla v příručním zavazadle z důvodu možnosti jeho ztráty či poškození v odbaveném zavazadle při přepravě.

Přečtěte si více

Související článek

Jaký notebook je nejlepší?

Nejlevnější notebooky v České republice jsou nejprodávanější.

Co se nesmí brát do letadla?

Zbraně, střelivo, nože všech délek čepelí, výbušniny, jedy, radioaktivní látky, žíraviny, tekutiny nad 100 ml, nože na otevírání dopisů, nůžky, skalpely, holicí břity kromě bezpečnostních mechanických holicích strojků nebo holících sad na jedno použití se zakrytou čepelí, hračky nebo repliky zbraní z plastu či kovu,
Co je zakázáno v letadle?
Co do letadla VŮBEC nepatří

kyseliny, žíraviny, hořlaviny, žhavící zapalovače, toxické, infekční nebo radioaktivní látky, hořlaviny, obranné a paralyzující spreje, repelenty a jiné dráždivé látky, spreje, tlakové nádoby (kromě lékařských a kosmetických potřeb), plyny.

Lidé se také ptají, co si můžu vzít do odbaveneho zavazadla?

„V odbavených zavazadlech se nesmí převážet žádné zakázané předměty, zbraně, výbušniny ani jejich imitace," vysvětluje Kateřina Pavlíková z Letiště Praha. Naopak veškerá elektronika (tablety, notebooky, fotoaparáty a další), powerbanky a lithiové baterie či elektronické cigarety patří pouze do příručního zavazadla.
Jakou Powerbanku do letadla?
Jedno omezení ale platí: kapacita powerbanky by obecně neměla překročit 100 Wh, tedy v přepočtu 27 027 mAh. Tato hodnota se však může lišit podle letecké společnosti, např. Ryanair povoluje až 160 Wh – na webových stránkách společnosti vždy hledejte informaci o „náhradních nebo záložních lithiových bateriích".

Související článek

Co mám dělat když se mi sekne notebook?

Jak opravit notebook? Pokud chcete podržet tlačítko napájení stisknuté delší dobu, měli byste. Po opětovném zapnutí se systém Windows/Linux zcela restartuje a notebook se vypne.

Navíc, co muze být v zavazadle?

Co může být v příručním zavazadle

V zavazadle můžete mít peníze, cestovní pas a další cennosti. Dále pak fotoaparát, kameru, tablet, notebook a další elektronická zařízení.
A co za jídlo do letadla?
V příručním zavazadle můžete mít bez obav například čokoládu, bonbóny, obložený chléb koupený nebo připravený doma, zabalený do plastové folie, vejce uvařená i čerstvá, čerstvé celé ovoce a zeleninu, domácí pečivo a moučník, pizzu a dokonce i proteinový prášek.

Pokud jde o toto, co vyndat při kontrole na letišti?

Předem si ve frontě sundejte pásek, bundu, hodinky a případně zujte boty, pokud je na nich materiál, který by mohl pípat (kovy). Vyndejte ze svého kabinového zavazadla kameru či laptop a nečekejte, až k tomu budete vyzvaní. Vyndejte i veškeré tekutiny či gely.
Pokud jde o toto, co může do kufru?
Co si můžete vzít do letadla?
Typ předmětuPříruční zavazadlo
Nápoje zakoupené za bezpečnostní kontrolouANO
Nápoje zakoupené před stanovištěm bezpečnostní kontroly v objemu větším než 100 mlNE
Potraviny v plechovkách a sklenicích, např. omáčky, ořechové máslo, ovoce, želé, mléčné dezerty, marmelády, čokoláda, medANO*

Následně, co si můžu vzít do letadla 2022?

Co můžete přibalit do kabinového zavazadla
  • fotoaparát, kamera, tablet, notebook a další elektronická zařízení
  • peníze, cestovní pas a další cennosti.
  • jedna další vrstva oblečení pro případ zimy.

By Kenelm

Similar articles

Jakou powerbanku na mobil? :: Co sebou do letadla 2021?
Užitečné odkazy