Domovská stránka > C > Co Je To Summary?

Co je to Summary?

summary, něm. Zusammenfassung, rus. резюме) znamená: Stručné shrnutí obsahu článku a jeho hlavních myšlenek.

Přečtěte si více

Jak psát Summary?

Určitě se při psaní resumé vyvarujte dlouhých a rozvitých souvětí a vyjadřování osobních pocitů. Toto do resumé rozhodně nepatří. Také se nesnažte složitě popisovat a charakterizovat své závěry, ale uvádějte vždy jasné a zřejmé informace. Do resumé také nepatří obrázky, tabulky, grafy, citace.
Jak udělat interpretaci?
Interpretace textu
  1. Nepracovali s myšlenkami obsaženými v textu a pouze volně asociovali na dané téma. Mějte na paměti, že Vaším úkolem je ozřejmit myšlenkové pochody autora textu, nikoli předvést, co si o podobných problémech myslíte Vy sami.
  2. Text pouze otrocky převyprávěli. Držet se textu neznamená ho opakovat.

Jak přepsat větu?

K přepsání velkého množství textu lze použít parafrázovací nástroje (známé také jako přepisovací nástroje nebo přadleny). Náš nástroj je více než jen přadlen, který používá tezauru k vypnutí synonym.
Co je resumé bakalářské práce?
Slovo „resumé" pochází z francouzského jazyka a zpravidla jde o jakési shrnutí práce či publikace. V českém jazyce v resumé znamená shrnutí nejdůležitějších zjištění a závěrů, ke kterým autor při svém zkoumání dospěl či stručný obsah díla.

Co má obsahovat Summary?

Co to resumé vlastně je? Dobře napsané resumé je souhrn nejdůležitějších zjištění a závěrů, ke kterým autor při svém zkoumání dospěl. Stručně charakterizuje problematiku dané práce, popisuje použité metody, uvádí přínos výzkumu pro obor a témata a možnosti dalšího zkoumání.
Jak napsat závěr práce?
Do závěru práce patří:
  1. 1-2 normostrany čistého textu,
  2. 3-5 odstavců celkem dle rozsahu závěru,
  3. slovní shrnutí stanovených cílů práce,
  4. návrhy na rozšíření práce nebo pokračování ve výzkumu,
  5. čtivý a zajímavý text.

Navíc, jak má vypadat anotace?

Anotace je souvislý text, zhruba o šesti větách, který shrnuje navazující práci. Nejde o úvod, který se píše po výzkumu, uvozuje zkoumaný fenomén a představuje jednotlivé kapitoly. Anotace by měla jednoduše shrnout práci a navnadit čtenáře na následující řádky. Součástí anotace by měla být i klíčová slova.
Jak psát odborné práce?
Doporučený rozsah práce SOČ je 20 až 30 stran textu. Práce musí být svázána. Pro ty, kteří chtějí v budoucnu určité části z práce vybrat, anebo do ní vložit, doporučujeme vazbu rozebíratelnou. Práce by měla být pravopisně bezchybná a měla by správně používat i nejrůznější odborné termíny.

Jak na interpretaci básně?

Všímejte si barevnosti, tvarů, s nimiž autoři pracují, vnímejte zvuk i jednotlivé hlásky (zda jde o slova znějící příjemně, nebo naopak). Všímejte si ne/využívání interpunkce nebo velkých a malých písmen. I takové drobnosti vám mohou často pomoci lépe pochopit lyrický subjekt.

By Skees Lessing

Jak interpretovat umělecké dílo? :: Jak vybudovat datové centrum?
Užitečné odkazy