Domovská stránka > C > Co Je To Serverovna?

Co je to serverovna?

Datové centrum případně serverovna je označení pro specializované prostory pro umístění počítačové techniky serverového typu, která je určena k nepřetržitému provozu. Je to místo, které má serverům a dalším technologickým zařízením zajistit bezproblémový a stabilní provoz bez vlivu z okolí.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, jak funguje windows server?

Windows Server nabízí centralizované úložiště a zálohování uživatelských či firemních dat. Server může sloužit také na provoz nějakého programu nebo aplikace. Často se jedná o software, který musí být dostupný pro všechny počítače v síti (účetní, docházkový program, apod.)
Následně, z jakého jazyka je slovo server?
Z angl. server tv. , dříve též 'sloha'.

A co dělá server?

Služby server poskytuje klientům, což označujeme jako model klient-server (odlišné modely jsou peer-to-peer nebo friend-to-friend). Služby mohou být nabízeny v rámci jednoho počítače (lokálně) nebo více počítačům pomocí počítačové sítě (síťové služby).
A další otázka, co je to workstation?
Pracovní stanice (anglicky workstation, nebo Unixová pracovní stanice, RISCová pracovní stanice nebo technická pracovní stanice) je špičkový desktop nebo stolní mikropočítač navržený pro technické použití.

Následně, co to je datacentrum?

Datové centrum je budova, ve které se nachází počítačové servery a další informační technologie. Datové centrum zajišťuje jejich nepřetržitý provoz a celá budova je navržena tak, aby byla zajištěna maximální bezpečnost dat.
Lidé se také ptají, jak funguje datové centrum?
Datová centra jsou prostory, ve kterých je zabudovaná síť výpočetních a úložných serverů a dalších IT technologií. Jsou určena pro nepřetržitý provoz a slouží k tomu, aby servery a jiná technologická zařízení měly přístup ke stabilnímu a bezproblémovému provozu, zcela nezávisle na vnějších vlivech.

Jak poznat přejaté slovo?

Přejaté slovo (přejímka, výpůjčka) je slovo (vzácněji sousloví, idiom či celá fráze), které je převzato ze zdrojového jazyka (donoru) a začleněno do lexika přebírajícího jazyka (recipientu), aniž by bylo přeloženo. Většinou se tak činí za účelem obohacování a rozšiřování slovníku přebírajícího jazyka.
A co to je chrabrý?
chrabrý příd. kniž. udatný, statečný: ch. rek, rytíř, vojín; ch-é srdce; ch.

Co to je doména?

Slovo „doména" je zkratka, správně bychom měli říkat „doménové jméno". Je to unikátní adresa na internetu. Používá se tak, že se přímo píše do internetového prohlížeče (např.) a také tvoří část emailové adresy za @ (např.)

By Kunz

Jak vybudovat datové centrum? :: Jak poznat přejaté slovo?
Užitečné odkazy