Domovská stránka > J > Jak Zjistit Zařízení Připojená K Síti?

Jak zjistit zařízení připojená k síti?

První věcí pro zjištění případných příživníků ve vaší síti je potřeba být připojený na konkrétní Wi-Fi, kterou chcete sledovat. Poté je potřeba nainstalovat bezplatnou aplikaci Fing, která se v Google Play pyšní velmi vysokým hodnocením. Po stažení a spuštění aplikace uvidíte název sítě, ke které jste připojeni.

Přečtěte si více

Související článek

Jak zjistit co je na SD kartě?

Pokud na domovské obrazovce stisknete tlačítko nabídky, vyberte nastavení z nabídky. To se může jmenovat jinak, například Paměť telefonu nebo podobně. Zde se zobrazuje celkové a volné místo ve vnitřní paměti telefonu.

A jak najít router v síti?

Klávesovou zkratkou Win + R vyvoláte aplikaci Spustit, potom do okna Otevřít vypíšete příkaz cmd. Následně do příkazového řádku zadáte pro zobrazení konfigurace příkaz ipconfig/all a uvidíte údaje, mezi nimiž vás bude zajímat řádek Default Gateway (výchozí brána). Tady je totiž vypsána IP adresa vašeho routeru.
A další otázka, co je to dns zóna?
Zóny obsahují informace o názvu a adrese IP, týkající se jedné nebo více částí domény DNS. Server, který obsahuje všechny informace pro zónu, je směrodatným serverem pro doménu, která se nazývá nadřízená zóna .

Co to je nať?

Network Address Translation (NAT, česky překlad síťových adres) je v počítačových sítích způsob úpravy síťového provozu procházejícího přes router přepisem zdrojové nebo cílové IP adresy, případně i hlaviček protokolů vyšší vrstvy (např. číslo portu u TCP, UDP, ICMP Query ID u ICMP atd.).
Můžete se také zeptat, co je to name server?
Name servery, či jmenné servery nebo jen NS – už dle názvu se jedná o servery, které „překládají" IP adresu na doménové jméno. Je zde možná konfigurace jednotlivých DNS záznamů pro konkrétní služby u domény.

Související článek

Jak zjistit PUK SIM karty T Mobile?

Svůj původní PIN a PUK kód najdete v uvítacím dopise nebo na plastovém obalu, který jste od nás obdrželi. PUK kód najdete v sekci Můj T-Mobile v části Smlouva.

Můžete se také zeptat, co to je výchozí brána?

Výchozí brána sítě (default gateway - DFG) nebo také implicitní brána je v IT označení pro tzv. směrovač a důležitý síťový prvek v rodině protokolu TCP/IP pro lepší práci s IP adresami a jejich následných vzájemných a efektivních propojení. Zjednodušeno řečeno, jedná se o IP adresu nejbližšího routeru.
Co je to maska podsítě?
Maska sítě je číslo, které v informatice popisuje rozdělení počítačové sítě do podsítí (anglicky subnets). Maska sítě zapsaná v binárním tvaru má zleva samé jedničky až do místa, kde končí číslo sítě a na místě části pro číslo síťového rozhraní jsou samé nuly.

Jak nastavit WINS?

Konfigurace serveru WINS (překlad adres)
  1. V nástroji Configure vyberte položku Síť > Protokol > TCP/IP > Server WINS.
  2. Vyberte možnost Použít server WINS.
  3. Vyberte jednu z těchto akcí:
  4. Do pole Název NetBIOS zadejte název serveru Fiery Server.
  5. Provedené změny použijte nebo uložte.
Někdo se také může ptát, jak nastavit 2 routery na stejnou wifi?
Hlavní router umístíte poblíž modemu, potom zapojíte jeden konec ehternetového kabelu do libovolného portu LAN na hlavním routeru. Následně zapojíte druhý konec kabelu s koncovkou do portu LAN u sekundárního routeru (pro vytvoření sítě LAN-LAN) nebo do portu WAN (pro síť LAN-WAN). A hurá, síť je hotová!

A další otázka, jak vypnout router?

Tlačítko pro vypínání Wi-Fi má, nastavit kdy se má vypnout v administraci můžeš také. 2.) Ovládat přes mobil ho můžeš také. Stačí se k němu připojit, do prohlížeče zadat http://192.168.0.1, najet do "Wireless" a tam vypnout "Enable Wireless Router Radio".

By Verner Weatherspoon

Similar articles

  • Jak zjistit heslo z cookies?

    Potřebujete vědět, zda jsou hesla pro danou webovou stránku uložena v prohlížeči, nebo zda webová stránka ukládá soubory cookie za vás. Příkaz Nástroje | Možnosti slouží ke zjištění potřebných informací pro všechny webové stránky.

  • Jak zjistit heslo na Windows 10?

    Způsob, jakým jsme přejmenovali původní soubor, způsobí, že pokud na přihlašovací obrazovce klikneme na ikonu Usnadnění přístupu, spustí se CMD. Zde lze zadat příkaz control userpasswords2. Zobrazí se seznam uživatelských účtů. Pokud máte v počítači heslo, klikněte na tlačítko resetovat heslo.

  • Jak zjistit realnou rychlost internetu?

    Pomocí speedmetru můžete změřit rychlost internetu ve vaší domácnosti. Test ping ukazuje rychlost připojení mezi dvěma zařízeními.

  • Jak zjistit vytížení Wi-Fi?

    Sledování bezdrátové sítě je jedním z nejjednodušších způsobů, jak to zjistit v systému Windows. Program je třeba stáhnout, rozbalit a spustit. Po spuštění začne skenovat vaši síť. Vlevo dole se nachází nápis skenování.

  • Jak zjistit predplatne?
  • Jak zjistit aktualni polohu?
  • Jak zjistit SMTP heslo?
  • Jak zjistit IMEI Motorola?
Kde je DNS server? :: Co dělá DHCP server?
Užitečné odkazy