Domovská stránka > C > Co Je To Codec?

Co je to Codec?

Kodek je softwarový nebo hardwarový nástroj pro kódování nejčastěji zvukových a obrazových (video) informací do datového proudu pro potřeby jejich ukládání, vysílání nebo streamování, a pro jejich opětovné dekódování. Kodeky mohou obsahovat i funkci komprese a šifrování dat.

Přečtěte si více

Související článek

Co je video codec?

Video je sekvence obrázků.

Lidé se také ptají, jak stáhnout kodeky?

Komplexní balík počeštěných kodeků, obsahuje téměř všechny v současné době používané kodeky. Kodek CZ 0.16 je komplexní balík počeštěných kodeků. Tento balík obsahuje téměř všechny v současné době používané kodeky, jako jsou MP3, AC3, XVID, DivX, OGG, ASF, 3ivX atd.
...
Nejstahovanější
1.WinRAR5 851 ×
20.iTunes1 339 ×
Jak zjistit chybějící kodek?
S tím vám pomůže program WinCodec, který umí analyzovat konkrétní soubor ve formátu AVI a podat uživateli informaci o chybějícím kodeku. Na základě této informace si pak můžete daný chybějící kodek dohledat a nainstalovat.

A další otázka, jak zjistit video kodek?

Přemýšlíte, jak poznat jaký kodek je použitý? Je to jednoduché, stačí použít některý ze zdarma dostupných programů – například MediaInfo nebo Gspot. V dnešní době je možná nejčastějším formátem video souboru mkv. Ten je vlastně náhradou pro avi.
Navíc, jak přidat kodek?
Kodeky automaticky nainstalována.
  1. Spusťte program Windows Media Player jak je popsáno výše a potom klepněte na tlačítko Nástroje na panelu nabídek.
  2. klepněte na tlačítko Možnosti.
  3. na kartě Přehrávač vyberte jednou denně nebo jednou týdněv rámci funkce Automatické aktualizace.
  4. klepněte na tlačítko OK.

Co je to AptX?

AptX je speciální kodek určený pro bezdrátový přenos audio formátů prostřednictvím rozhraní Bluetooth. Jedná se v podstatě o pokročilejší verzi technologie SBC a AptX je s touto technologií taky zpětně kompatibilní.
Co je to LDAC?
LDAC je technologie kódování zvuku vyvinutá společností Sony, která umožňuje přenos audio obsahu ve vysokém rozlišení (Hi-Res), a to i přes připojení BLUETOOTH.

Lidé se také ptají, co je kodek avc?

264, zvaný také MPEG-4 AVC (Advanced Video Coding) nebo MPEG-4 část 10 je formát kódování videa, součást sady standardů MPEG-4. Finální podoba byla vytvořena v roce 2003. Od května 2003 do listopadu 2007 prošel standard 8 úpravami.
Jak odstranit kodeky?
Kodeky třetích stran (zejména stažené sady kodeků) můžete odebrat pomocí ovládacího panelu Přidat nebo odebrat programy (v systému Windows XP) nebo Programy funkce (v systému Windows Vista). Některé kodeky však pomocí ovládacích panelů odebrat nelze.

Jaké kodeky pro Windows 10?

Díky kodekům budete moci pouštět videa a hudbu v různých formátech. Kodeky jsou určeny pro Windows Media Player a obsahují podporu 20 zemí, přičemž zahrnují i českou podporu.

By Anne

Který kov nekoroduje? :: Jak se zapojuje grafická karta?
Užitečné odkazy