Domovská stránka > J > Jak Psát Kapitálky?

Jak psát kapitálky?

Pokud chcete u textu použít kapitálky, vyberte text a potom na kartě Domů ve skupině Písmo klikněte na šipku v pravém dolním rohu. V dialogovém okně Písmo v části Styl zaškrtněte políčko Kapitálky. Pokud chcete změnu případu vrátit zpět, stiskněte kombinaci kláves CTRL+Z.

Přečtěte si více

Související článek

Jak psát znaky Unicode?

Chcete-li vložit znak, zadejte kód znaku a stiskněte tlačítko X.

Někdo se také může ptát, kdy se píšou velká písmena?

Velká písmena píšeme ve vlastních jménech označujících osoby, zvířata, některé věci, místa apod. Hlavní funkcí vlastních jmen je totiž označení jedné konkrétní osoby/věci či určitého zvířete, aby bylo možné je jednoznačně odlišit od ostatních bytostí a předmětů s obdobnými charakteristickými znaky.
Pokud jde o toto, jak se píše maďar?
skloňováníEditovat
Substantivumsingulárplurál
nominativMaďarMaďaři
genitivMaďaraMaďarů
dativMaďaru / MaďaroviMaďarům
akuzativMaďaraMaďary
3 další řádky

Jak se píše Slovenka?

Jo, a "slovenka" se píše s velkým "S".
Jak se píše Češi?
s velkým písmenem se píšou obyvatelská jména: Čech, Moravan, Francouz, Ostravan, s malým označení příslušníků politických stran: lidovec, občanský demokrat).

Související článek

Jak psát Cislice na Macbook Air?

Číslice je #49870. Je to tak, že musíte držet shift a pak psát číslice a pak psát diakritiku, když ji nedržíte.

Jak se píše česká?

Správně je proto Češi, Čech, Češka. Do stejné kategorie patří např. Pražan, Brňan, Francouz, Moravan, Slovan, Eskymák. Přídavná jména od těchto názvů odvozená se píší vždy s malým písmenem – rakouský, ostravský, český.
Můžete se také zeptat, kdy se píše velké písmeno vám?
Velké písmeno ve tvarech Váš, Vám, Vaše apod. slouží k vyjádření úcty. Při psaní úředního či jiného oficiálního dopisu bychom tedy měli napsat velké písmeno. Toto pravidlo platí pro oslovování jedné i více osob a dokonce i pro tykání (např.

Následně, kdy se píše velke a malé písmeno?

Základní pravidlo zní: v prvním slovu názvu píšeme vždy velké počáteční písmeno, u dalších slov je pak rozhodující, zda se jedná o jména vlastní, nebo obecná. Pokud se jedná o jména vlastní, řídíme se základním pravidlem, že ve vlastních názvech píšeme vždy velké počáteční písmeno.
Kdy se píše velké vás?
Velké V – Váš

Jestliže se rozhodnete napsat velké písmeno v oslovení, vyjadřujete tím úctu k adresátovi. Nikdy neuděláte chybu, pokud velké V napíšete do oficiálního psaní v úřední komunikaci. Velké V se píše v případě, že oslovujete více osob i jednu konkrétní.

Jak se správně píše Český ráj?

Velké písmeno v přídavném jménu český píšeme také v jiných vlastních názvech, například Česká republika, Český Krumlov, Český ráj nebo třeba České středohoří.

By Tam Winer

Similar articles

Co znamená slovo Maďar? :: Co jíst během zkouškového?
Užitečné odkazy