Domovská stránka > J > Jak Nahradit Slovo Že?

Jak nahradit slovo že?

synonymaEditovat
  1. viď, viďte, ne.

Přečtěte si více

Související článek

Co znamená slovo hotspot?

Horká skvrna je oblast zvýšeného tepelného toku v zemském plášti.

Lidé se také ptají, co je to argot?

Argot je specifickým druhem jazyka. Mluví jím určité skupiny lidí, např. tuláci, žebráci, vězni, prostitutky, studenti, lidé stejných profesí aj. Je založen na principu utajení.
Navíc, co je to intervenovat?
Intervence obecně znamená zásah do nějakého děje za účelem jeho ovlivnění či dosažení nějaké změny. S pojmem se setkáme v rozmanitých oblastech lidské činnosti. Pokud mluvíme o intervenci v ekonomii, jde o nějaký zásah (obvykle) státu do ekonomiky.

Navíc, co to jsou homonyma příklady?

Homonyma – slova souzvučná (slova se dvěma významy, která vznikla NEZÁVISLE na sobě)
  • kynout – (někdo kyne rukou; kynuté knedlíky) – stejně utvořené slovo vzniklo náhodou.
  • září (devátý měsíc roku, svítí) – září nejspíše vzniklo ze spojení „za říje" nebo něco podobného, se zářením to nemá nic společného.
Jaký je rozdíl mezi slovy Mnohoznačnými a Homonymy?
Homonymie a polysémie

Od homonym se liší slova mnohoznačná (polysémantická). Zatímco u homonym je formální shoda v podstatě náhodná, jednotlivé významy nemají vzájemnou souvislost, různé významy mnohovýznamových slov souvislost mají a vznikly posunem základního významu na základě podobnosti.

Související článek

Co znamená slovo zpustlý?

Bylo to zhýralé. Jsou tu ještě 3 další

Jak se říká Slovum ktere mají více významu?

Homonyma jsou slova stejně znějící, různého původu, ale především odlišného významu. Například bez ve významu mínus a bez (šeřík). Homonyma jsou slova stejně znějící, různého původu, ale především odlišného významu. Například bez ve významu mínus a bez (šeřík).
Lidé se také ptají, jak poznat přejaté slovo?
Přejaté slovo (přejímka, výpůjčka) je slovo (vzácněji sousloví, idiom či celá fráze), které je převzato ze zdrojového jazyka (donoru) a začleněno do lexika přebírajícího jazyka (recipientu), aniž by bylo přeloženo. Většinou se tak činí za účelem obohacování a rozšiřování slovníku přebírajícího jazyka.

Lidé se také ptají, co je to personifikace?

je přenos vlastností a jednání živých bytostí a osob na věci a abstraktní pojmy, na přírodní jevy, rostliny, živočichy (např. stromy šeptají; jezera si čtou v mracích; krok za krokem vcházela noc; komáři a mušky tančili v objetí; rozčílený vichr se smál i plakal). Personifikace je druhem metafory.
Co to je expresivní výraz?
Expresivní jazykové prostředky nesou kladný nebo záporný citový příznak, promítá se do nich postoj, hodnocení a vůle mluvčího, např. šutrák, vrahoun, čmajznout, mrška. Zřídka bývají součástí spisovné slovní zásoby, jejich stylová platnost je velmi různá.

Co je jednoznačnost?

Slova, která mají pouze jeden věcný význam, jedná se nejčastěji o: odborné názvy (botanika, příslovce, oxid, podběl, balada), vlastní jména (Praha, Sněžka, Dunaj, Jan), zvukomalebná citoslovce (au, haf, brr).

By Iggy Samii

Similar articles

  • Jak nahradit televizi?

    V posledních letech došlo k rozmachu používání laserových projektorů s velmi krátkou projekční vzdáleností. Jsou zajímavou alternativou k televizoru při vytváření domácího kina. Společnost BenQ má na jaře v nabídce dva nové modely: V6000 a V6100.

  • Co znamená slovo aktualizace?

    Může to být: přiblížení entity k současnému stavu, pochopení, vnímání toho, že něco dává současný stav, nebo aktualizace dávné hry aktua.

  • Co znamená slovo malware?

    Škodlivý software je termín používaný pro označení jakéhokoli typu škodlivého kódu, který může poškodit počítač nebo mobilní zařízení. Zneužívá zranitelnosti zabezpečení.

  • Co znamená slovo mravní?

    Obecná představa o tom, jak má vypadat správné jednání, je významem pojmu morálka Morálka, mravnost nebo správné jednání. Liší se od zdvořilosti, protože zahrnuje vážné a důležité věci.

  • Jak poznat přejaté slovo?
  • Co to znamená slovo Trudy?
  • Co znamená slovo systém?
  • Co je to slovo typografie?
Ve které zemi je nejvyšší minimální mzda v EU? :: Jak nastavit češtinu na Google Chrome?
Užitečné odkazy