Domovská stránka > C > Co To Je Linuxová Distribuce?

Co to je linuxová distribuce?

Linuxová distribuce je v informatice označení pro snadno použitelný Linuxový systém, přičemž název je odvozen od jádra Linuxu, které je základní součástí každé distribuce. Distribuce jsou vytvářeny proto, aby uživatel nemusel jádro a doplňující software sám náročným způsobem skládat do funkčního celku.

Přečtěte si více

Navíc, proč používat linux?

Linux automaticky podporuje práci více uživatelů na jednom počítači. Každý z nich má oddělený pracovní prostor, vlastní prostředí a přidělenou část disku. Dokonce může být na jednom počítači připojeno více uživatelů zároveň.
Kde se používá Linux?
Linux funguje na běžném hardwaru, stolních počítačích i laptopech. Mezi nejpoužívanější a nejvyspělejší grafické prostředí patří GNOME, KDE, Xfce, Cinnamon nebo MATE. Nemusíte se ale bát žádného složitého výběru. Grafické prostředí je vždy součástí každé distribuce pro běžné uživatele.

Někdo se také může ptát, jaký linux pro začátečníka?

Linux Lite – rychlý, jednoduchý Linux pro začátečníky založený na distribuci Ubuntu LTS. Skvěle poslouží i na starších a méně vybavených počítačích.
Když to vezmeme v úvahu, kam darovat starý notebook?
Darujnotebook.cz - pomáháme pomáhat.

Jak zrychlit starší notebook?

Práci zdržují také pevné disky. I tento problém je ale možné vyřešit pořízením takzvané SSD jednotky. Ta neobsahuje žádné pohyblivé součástky, díky čemuž je proti klasickým diskům daleko rychlejší. To je v praxi znát při otevírání a ukládání souborů, ale i při spouštění počítače.
Jak udělat z notebooku Chromebook?
K instalaci využijeme projekt CloudReady, který jednoduše přemění Váš počítač v Chromebook. Výhodou je otestovaná kompatibilita s velkým množstvím zařízení - od Aceru přes Apply, HP, Lenovo až po Dell. Pravděpodobně zde tedy naleznete i svůj notebook. Konkrétně nainstalujeme Chromium OS (opensource verzi Chrome OS).

Kde prodat starý notebook?

U nás v BazarCom.cz Opletalova 15, Praha 1, vykoupíme váš starý / použitý notebook a peníze dostanete v hotovosti již do 30 minut! Nabízíme také výkup notebooků na protiúčet. Co to je? Jednoduše přinesete váš zánovní či starší notebook k nám a odejdete s novým výhodněji!
Lidé se také ptají, jak vytvořit nas ze starého pc?
Po stažení z internetu soubor ISO vypalte na čistý disk CD-ROM a vložte jej do optické mechaniky všeho budoucího síťového úložiště – serveru NAS. Nyní zapněte počítač, stiskněte klávesu, s jejíž pomocí vyvoláte spouštěcí nabídku BIOSu, která obsahuje seznam médií, z nichž lze spouštět počítač.

Jak využít starý HDD?

Vyndejte z počítače onen další pevný disk a vložte jej do krabice s rozhraním SATA-USB (pořídíte ji už za cenu okolo 200 Kč). Tímto způsobem vám vznikne externí pevný disk, který následně můžete použít pro zálohování. A když už nic jiného, v každém případě se radujte z dalšího prostoru pro ukládání vašich dat!

By Adebayo Linkert

Jak vyfotit Aesthetic fotku? :: Jaký Linux na netbook?
Užitečné odkazy