Domovská stránka > P > Proč Se Aktivním Prvkům Říká Aktivní?

Proč se aktivním prvkům říká aktivní?

Aktivní síťový prvek, opak pasivního prvku sítě, je takový prvek sítě, který s datovým signálem vykonává určitou aktivní činnost. Nejedná se pouze o mechanické součásti sítě, ale o zařízení, na kterých běží určitý software vykonávající nějakou činnost s procházejícím datovým signálem.

Přečtěte si více

Související článek

Proč mi nejde stahovat aplikace z App Store?

Pokud máte silné wi-fi nebo mobilní datové připojení, je třeba si dát pozor na několik věcí.

Lidé se také ptají, co to je síťový protokol?

Síťový protokol je sada pravidel, která řídí způsob přenosu dat mezi aplikacemi, v tomto případě mezi klientem a databázovým serverem. Pravidla protokolu implementuje síťový ovladač . Síťový ovladač obsahuje kód, který formátuje data odesílaná klientem databázovému serveru a databázovým serverem klientovi.
Můžete se také zeptat, co zapouzdřuje transportní vrstva?
Zapouzdřování v TCP/IP

blok dat, který má být odeslán protokolem TCP nebo UDP je předán modulu, který implementuje protokol TCP nebo UDP. UDP modul přidá před tento blok UDP hlavičku a výsledný datagram předá vrstvě IP; TCP přidá před tento blok TCP hlavičku a výsledný segment předá vrstvě IP.

Pokud jde o toto, co je to tcp ip?

Rodina protokolů TCP/IP (anglicky Transmission Control Protocol/Internet Protocol – „primární přenosový protokol/protokol síťové vrstvy") obsahuje sadu protokolů pro komunikaci v počítačové síti a je hlavním protokolem celosvětové sítě Internet.
A jak funguje tcp ip?
Jak funguje internet

Na TCP/IP je v současnosti založen celý internet. Jde primárně o nespolehlivou síť bez potvrzování správného přenosu. Zajištění spolehlivé infrastruktury by bylo neúměrně drahé – o spolehlivost se starají až koncové uzly, pokud to vyžadují.

Související článek

Proč se mi nezobrazuje flash disk?

Po otevření okna Správa počítače vyberte v nabídce vlevo položku Úložiště / Správa disků. Disk, který není zobrazen, můžete vyhledat tak, že na něj kliknete pravým tlačítkem myši a vyberete možnost Importovat cizí disky.

Kdo se do sítě může připojit?

Každá stanice v síti může vyčlenit některý svůj prostředek (tiskárnu, úložné médium, adresář) ke sdílení (s heslem nebo bez něj). Jiná stanice může tyto prostředky používat, pokud si sdílený prostředek připojí a její uživatel zná případné heslo.
Co je to počítačová síť ak čemu slouží?
Počítačová síť je telekomunikační spojení umožňující vzájemnou komunikaci a výměnu dat propojených počítačů. Jde o souhrnné označení pro: hardware – tj. síťové prvky, kabely, switche, routery, apod.)

A se kterými vrstvami může komunikovat nějaká vrstva při předávání dat v rámci jednoho uzlu?

Jak již ale víme, ve skutečnosti tak činí prostřednictvím fyzické vrstvy. Linková vrstva na uzlu E předá přijatý rámec své bezprostředně vyšší vrstvě, tj. vrstvě síťové.
Co je port 80?
Porty otevřené pro naslouchání mívají určitá „oblíbená" čísla. Na portu 80 obvykle bydlí webové servery bez zabezpečení (http) a na 443 webový server se zabezpečením (https). Pokud někde běží veřejný webový server, bude nejspíš bydlet na portu 80.

Co je to aplikační software?

Aplikační software je rozšiřující software, který pracuje na základech operačního systému a vykonává specifické funkce podle daných potřeb uživatele.

By Waechter Baldyga

Similar articles

Jaký plat má ekolog? :: Co je to OSI model?
Užitečné odkazy