Domovská stránka > C > Co Delat Kdyz Ztratím Prukaz Pojistence?

Co delat kdyz ztratím prukaz Pojistence?

Jste zde
  1. Ztrátu průkazu pojištěnce musíte ohlásit své zdravotní pojišťovně co nejdříve, nejpozději však do 8 dnů od zjištění této skutečnosti (dle zákona o veřejném zdravotním pojištění (č. 48/1997 Sb.).
  2. K vystavení nového průkazu budete potřebovat doklad totožnosti.
  3. Vystavení nového průkazu pojištěnce je bezplatné.

Přečtěte si více

Související článek

Co delat s Trojskym konem?

Jak odstranit koně? Nejlepším způsobem ochrany zařízení je použití spolehlivé antivirové ochrany. Je nutné ručně odstranit všechny programy, které jsou s nalezeným koněm spojeny.

Jak vyřídit novou kartičku pojištěnce?

Ztrátu musíte neprodleně oznámit pojišťovně, nejpozději do 8 dnů. Můžete využít naši infolinku 952 222 222, nebo [email protected], nebo zajít na nejbližší pobočku VZP, kde vám na počkání vystaví plnohodnotný náhradní doklad.
Jak zjistit číslo pojištěnce VZP?
a) U občanů ČR s trvalým pobytem v ČR se uvede rodné číslo z občanského průkazu nebo z rodného listu. U pojištěnců, kteří mají duplicitní rodné číslo, přidělí číslo pojištěnce Centrální registr pojištěnců veřejného zdravotního pojištění (CRP) prostřednictvím ÚP/KP VZP.

Lidé se také ptají, jak ověřit zdravotní pojištění?

Ověření lze provést po přihlášení do VZP Pointu, kde v levém navigačním menu zvolíte „Ověření v registrech" a „Platnost pojištění", zadáte datum, ke kterému chcete platnost ověřit, číslo pojištěnce nebo číslo průkazu a potvrdíte modrým tlačítkem „Ověřit pojištění".
Co dělat když ztratím kartičku pojištěnce Čpzp?
Nahlášení ztráty kartičky zdravotního pojištění telefonicky

V takovém případě stačí zavolat na zdravotní pojišťovnu, nahlásit své jméno, trvalé bydliště, případně korespondenční adresu a také číslo pojištěnce (rodné číslo). Nová kartička vám pak přijde poštou.

Související článek

Co dělat když Word neodpovídá?

Pokud najdete požadovaný soubor aplikace Word, vyberte možnost Obnovit a obnovte soubor.

Co dělat když ztratím kartičku pojištěnce Vozp?

V případě, že průkaz EHIC ztratíte, neprodleně tuto skutečnost ohlaste na nejbližším kontaktním místě nebo na Call centru tel.: 844 888 888. Průkazy vystavujeme bezplatně.
Kolik stojí nová kartička pojišťovny?
Za vystavení nového průkazu se nic neplatí.

Pojišťovna vám ale za to na počkání může vystavit náhradní doklad, který nebude platit jen v ČR, ale i po celé EU. Ten poté můžete uplatnit při případné návštěvě lékaře. Nová kartička je hotová zhruba do dvou týdnů.

Když to vezmeme v úvahu, jak dlouho trva vyridit karticku pojišťovny?

Jak dlouho je platný EHIC? Kartička zdravotní pojišťovny je platná 10 let. U průkazů, které byly vydané do 1. června 2014, je pak ještě stále původní platnost, a to 5 let.
Jak zjistím číslo pojištěnce bez Karticky?
Můžete využít infolinku 952 222 222, e-mail [email protected] nebo nejlépe zajít na nejbližší pobočku VZP, kde vám na počkání vystaví náhradní doklad. Nový průkaz pojištěnce VZP z technických důvodů nevystavuje na počkání.

Následně, jak zjistit jestli jsem pojištěný vzp?

Přehled o platbách pojistného získáte snadno díky aplikaci Moje VZP. Můžete si také zažádat o vyúčtování pojistného na veřejné zdravotní pojištění. Stačí přijít na některou z poboček VZP a toto vyúčtování (k danému dni) dostanete na počkání, samozřejmě bezplatně.

By Fini Kethcart

Similar articles

Jak zjistím číslo pojištěnce? :: Jaký iPhone koupit 2022?
Užitečné odkazy